Slimme meter app

P1-poort slimme meter: wat is het en hoe werkt het?

P1-poort slimme meter

Heb jij een slimme meter in huis en wil jij snel en gemakkelijk jouw energieverbruik uitlezen op je desktop of met een energie app? Dat kan door de P1-poort op de juiste manier te benutten. Hoe werkt een slimme meter? Wat is een P1-poort? En hoe werkt het uitlezen van een slimme meter met een P1-poort? Wij vertellen je hier graag meer over op deze pagina.

Download de gratis ENGIE-app. Al meer dan 500.000 keer gedownload. Ook te gebruiken als je geen klant bent van ENGIE.

Hoe werkt een slimme meter?

Voordat we dieper ingaan op de werking van een P1-poort, is het handig om te weten hoe een slimme meter werkt. Waar je met een ‘normale’ meter handmatig de meterstanden moet noteren en doorgeven, geeft een slimme meter deze automatisch door aan je netbeheerder. De netbeheerder zorgt ervoor dat je verbruik wordt doorgegeven aan je energieleverancier. Met deze meter hoef je dus nooit meer zelf je meterstanden door te geven. Ook kun je hiermee de teruglevering van je zonnepanelen registreren.

Wat is een P1-poort van een slimme meter?

De slimme meter stuurt meterstanden door via het mobiele telefoonnetwerk. Om deze standen door te kunnen sturen, is er een soort van mobiele telefoon ingebouwd in de slimme meter. Er wordt gebruik gemaakt van zogenoemde ‘poorten’ om data te kunnen verzamelen en door te sturen. Elke poort heeft zijn eigen functie. De P1-poort is een stekkeraansluiting op de slimme meter die je kunt aansluiten op een energieverbruiksmanager. Als dit goed is aangesloten, kun je je energieverbruik snel en gemakkelijk uitlezen op een desktop of met behulp van een slimme meter app.

Energie-app voor tablet

Hoe werkt het uitlezen van een slimme meter met een P1-poort?

Het is erg gemakkelijk om je slimme meter uit te lezen met een P1-poort. Het enige wat je nodig hebt is een P1 slimme meter kabel en een bijpassend energieverbruiksmanager apparaatje. Je sluit de stekker aan op de P1-poort van de slimme meter en deze verbind je vervolgens met je verbruiksmanager. Als je dit op de juiste manier hebt gedaan, kun je op je desktop of met behulp van een app je energieverbruik uitlezen.

Gratis energie-app voor iedereen. Ook als je geen klant bent.

  • Inzicht in jouw verbruik
  • Eenvoudig en snel je energiezaken regelen
  • Zie direct of je nog goed zit met je termijnbedrag
  • Persoonlijk advies om te verduurzamen én besparen