Energieverbruik in de app

Besparen op je energie met een slimme meter app

Om te kunnen besparen op je energie, is het handig om inzicht te hebben in je energieverbruik. Moet de verwarming bijvoorbeeld een graadje lager? Of staan de lampen te lang aan? Met een slimme meter app, ook wel energieverbruiksmanager genoemd, kun je precies zien hoeveel energie je verbruikt. Hoe werkt een slimme meter app? Hoe kom ik aan een slimme meter app? Hebben netbeheerders, zoals Enexis, Liander en Stedin een eigen slimme meter app? Je leest het op deze pagina.

Lees meer over de slimme meter app van ENGIE

Wat is een slimme meter?

Een slimme meter is een meter die automatisch de meterstanden doorgeeft aan je netbeheerder. De netbeheerder zorgt ervoor dat deze data wordt doorgegeven aan je energieleverancier. Zo hoef je niet zelf je meterstanden te noteren en door te geven aan je energieleverancier. Daarnaast is het ook mogelijk om met deze meter de teruglevering van je zonnepanelen te registreren.

Hoe werkt een slimme meter app?

Je kunt je slimme meter koppelen met een slimme meter app, zodat de meter kan communiceren met de app. Met deze handige app kun je in een paar klikken jouw energieverbruik uitlezen. Deze informatie kun je gebruiken om te kijken waar jij kunt besparen op je energieverbruik, door bijvoorbeeld het verbruik tussen bepaalde periodes met elkaar te vergelijken. Ook is het mogelijk om je verbruik te vergelijken met andere huishoudens. Al met al is een slimme meter app erg handig om meer grip te krijgen op je energieverbruik.

Gratis energie-app voor iedereen. Ook als je geen klant bent.

• Inzicht in jouw verbruik
  • Eenvoudig en snel je energiezaken regelen
  • Zie direct of je nog goed zit met je termijnbedrag
  • Persoonlijk advies om te verduurzamen én besparen

Download de gratis ENGIE-app. Al meer dan 500.000 keer gedownload. Ook te gebruiken als je geen klant bent.

Hoe kom ik aan een slimme meter app?

Er zijn verschillende energieleveranciers die een slimme meter app aanbieden. Een misvatting is dat ook netbeheerders, zoals Enexis, Liander en Stedin een eigen slimme meter app hebben. Er zijn twee soorten slimme meter applicaties te onderscheiden: een gratis versie en een betaalde versie.

Gratis slimme meter app

Meerdere energieleveranciers hebben een eigen gratis energie app. Met deze app heb je inzicht in:

• Gas- en energieverbruik
  • Gemiddelde kosten voor verbruik van energie
  • Teruglevering van zelf opgewekte energie
  • Verbruik ten opzichte van andere huishoudens

Betaalde slimme meter app

Naast de gratis versies, worden er ook betaalde versies aangeboden. Voor deze applicaties betaal je maandelijks een bedrag of eenmalig een vast bedrag om gebruik te kunnen maken van extra functies, zoals:

• Realtime inzicht in je energieverbruik
  • Energieverbruik per apparaat

Slimme meter app netbeheerders

Steeds meer mensen maken gebruik van een slimme meter app om meer grip te krijgen op hun energieverbruik. Er zijn meerdere energieleveranciers die een eigen energie app hebben. De netbeheerders in Nederland, zoals Enexis, Liander en Stedin, hebben geen eigen slimme meter app. Zit jij bij een energieleverancier die geen eigen app heeft? Geen probleem! Je kunt namelijk gebruik maken van de ENGIE-app, ook als je geen klant bent van ENGIE.

Kies voor de gratis ENGIE-app

Wil jij snel en gemakkelijk inzicht krijgen in je energieverbruik, download dan de gratis ENGIE-app. Deze app heeft verschillende voordelen:

• Altijd en overal jouw energiezaken bij de hand
  • Inzichten in je energieverbruik per jaar, maand, week, dag en zelfs per uur
  • Geschikt voor mobiel, iPad en tablet
  • Termijnbedrag advies, zodat je nooit hoeft bij te betalen
Grip op je energie met de ENGIE-app