Image

Betaalt je werkgever de kosten voor een laadpaal thuis?

Het hebben van een elektrische auto begint steeds gebruikelijker te worden. De elektrische auto wordt daarmee steeds vaker ingezet voor woon-werkverkeer. Dit komt onder andere omdat steeds meer mensen een elektrische auto van de zaak hebben. Met een auto die op brandstof of diesel rijdt, krijg je vaak gewoon reiskostenvergoeding. Maar vergoedt de werkgever ook het opladen van je elektrische auto? En wat zijn de kosten voor de werkgever voor een laadpaal thuis bij een medewerker? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Ontvang persoonlijk laadpaal-advies Bekijk onze laadpalen

Leaseauto of eigen auto

Of je werkgever de kosten van een laadpaal thuis en de energiekosten vergoedt, is allereerst afhankelijk van je werkgever. Dit kan bij elke werkgever verschillen. Er zijn daarnaast verschillen tussen de regelingen bij een leaseauto en bij een eigen auto.

Leaseauto

Het verrekenen van reiskosten bij een leaseauto is over het algemeen een stuk eenvoudiger dan bij een eigen elektrische auto. Als je een leaserijder bent, mag je werkgever alle laadkosten volledig onbelast vergoeden. Het is belangrijk om als gebruiker van een zakelijke elektrische auto het verbruik in kWh en de bijbehorende vergoeding voor de energiekosten te overleggen met je werkgever. Met een laadpas kun je dit geheel automatisch via jouw laadpaal thuis laten doorberekenen. Wat in de praktijk vaak voorkomt is dat de leasemaatschappij de kosten van de kWh transacties op de laadpas betaalt. Laad jij de auto thuis op? Dan krijg jij maandelijks een vergoeding voor de geladen kWh. Laad je openbaar? Dan heb je geen kosten, en krijg je ook geen vergoeding.

Eigen auto

Heb je een eigen elektrische auto? Dan werkt de vergoeding van de kosten iets anders. De laadkosten mogen dan niet onbelast vergoed worden. Je hebt dan alleen recht op een maximale vergoeding van €0,19 per zakelijke kilometer die je rijdt.

Image

Vergoeding kosten van het plaatsen van een laadpaal

Als je een auto van de zaak hebt, mag je werkgever ook de kosten voor de laadpaal bij jou thuis en de installatie hiervan onbelast vergoeden. De meeste werkgevers kiezen ervoor om de kosten voor de aanleg van een laadpaal onder te brengen bij het bedrag dat je als werknemer voor het leasen van de auto betaalt. Als de leaseperiode voorbij is, mag de laadpaal blijven staan. In de meeste gevallen wordt je dan gratis eigenaar van het laadpunt.

Kies ook voor een laadpaal thuis

Op zoek naar een geschikt laadpunt? Wij hebben verschillende mogelijkheden in huis om ervoor te zorgen dat je snel en veilig je elektrische auto kunt opladen. Zo kun je via ENGIE ook professionele installatie aanvragen. Zo kun je snel en zonder gedoe thuis beginnen met het opladen van je elektrische auto. Ben je benieuwd wat een laadpaal inclusief installatie in jouw situatie kost?

Vraag een offerte aan