groene stroom; windenergie

Wat is groene stroom?

Wanneer we het hebben over stroom, kunnen we spreken over groene stroom en grijze stroom. Grijze stroom is afkomstig van fossiele brandstoffen, zoals olie, kolen en aardgas. Echter is dit een zeer vervuilende manier om energie op te wekken, aangezien er veel koolstofdioxide (CO2) vrijkomt tijdens de verbranding van deze brandstoffen. En te veel koolstofdioxide brengt klimaatverandering teweeg. Daarom is het ontzettend belangrijk om tegenwoordig zoveel mogelijk gebruik te maken van groene stroom. Dit is stroom afkomstig van natuurlijke energiebronnen, zoals de zon, wind en water. Deze bronnen zijn onuitputtelijk en stoten geen schadelijke stoffen uit, waardoor groene stroom beter is voor klimaat en milieu.

Zonnepark

Groene stroom van de zon

De zon is één van onze belangrijkste bronnen van groene stroom. Onze zonneparken liggen verspreid door heel Nederland en zorgen voor voldoende stroom voor duizenden huishoudens. Zo ligt er in het Friese Burgum een zonnepark met 19.000 panelen. En we bouwen continu aan nieuwe zonneparken.

Nederlandse windenergie

Naast energie uit de zon, wekken wij ook groene stroom op met wind. Wind is een schone, krachtige en natuurlijke bron die nooit opraakt. Onze windmolens staan op verschillende plekken in Nederland. Een van onze windparken vind je in de Riedpolder, tussen Harlingen en Franeker. De zes windmolens staan in een boerenland langs de A7 en vangen zo veel wind. Ze wekken samen stroom op voor maar liefst 15.000 huishoudens. Meer over onze windenergie

Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

  • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

  • Inzicht en besparen via gratis energie-app

  • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

 

Nu tot
€ 250,-
bonus

Binnen 1 minuut berekend

Onze energiebronnen

De stroom die wij bij jou thuis leveren is 100% groen. Deze stroom is namelijk opgewekt met behulp van windmolens en zonneparken in Nederland. Op dit moment gebruiken wij in Nederland al 34 van deze duurzame energiebronnen! En doordat steeds meer klanten voor onze groene stroom kiezen, kunnen we steeds meer investeren in nieuwe bronnen van groene stroom. Als klant van ENGIE draag je dus bij aan een duurzamer Nederland.

Bekijk onze energiebronnen

ENGIE maakt werk van duurzame energie

Veelgestelde vragen van andere nieuwe klanten

Heb je nog vragen over groene stroom?

Wil je de overstap maken naar groene energie, maar heb je nog vragen? Bij ENGIE staan we klaar om al je vragen over groene energie te beantwoorden. Wij zijn bereikbaar via telefoon, chat en e-mail en voorzien je van persoonlijk advies, waardoor jij een weloverwogen beslissing kunt nemen. Ben jij er klaar voor om over te stappen op groene stroom van ENGIE?

Klantenservice
Image

Heel Nederland duurzaam

Hoe meer mensen voor onze groene stroom kiezen, hoe meer groene stroom wij kunnen opwekken. Samen maken we zo heel Nederland duurzaam. Doe je mee? Profiteer je gelijk ook van onze scherpe tarieven voor een lagere energierekening.