Kies voor groene energie

Bij ENGIE wekken we 100% groene energie op uit duurzame, natuurlijk herleidbare bronnen. Hierbij kan gedacht worden aan zonne-energie, energie door waterkracht of windenergie. De energie van morgen? Die maken wij vandaag al beschikbaar. Werk samen met ons aan een betere toekomst door middel van groene stroom.

Een duurzame toekomst

Er bestaan twee soorten energie: groene en grijze energie. Groene energie wordt opgewekt met behulp van schone, onuitputtelijke bronnen. Grijze energie wordt daarentegen opgewekt door aardolie, aardgas of steenkool te verbranden. Dit verbrandingsproces is schadelijk voor het milieu: hierbij komt namelijk kooldioxide (CO2) vrij. De brandstoffen waarmee grijze energie wordt opgewekt, ook wel fossiele brandstoffen genoemd, raken langzaam maar zeker op. Hoog tijd dus om de overstap te maken naar een duurzame vorm van energie! Geloof jij ook in een schonere toekomst? Kies dan voor een milieuvriendelijke manier om energie op te wekken: kies voor groen!

Bereken direct jouw groene stroom tarief

Samen kiezen voor groen

Bij ENGIE kiezen we voor groene energie: wij geloven in de toekomst! Bij het opwekken van energie maken we uitsluitend gebruik van duurzame, natuurlijk herleidbare bronnen. Zonne-energie bezorgd ons zowel letterlijk als figuurlijk een warm gevoel. Dit willen wij ook voor jou. Daarom hebben wij het mogelijk gemaakt dat je je eigen opgewekte zonne-energie met je dierbaren kunt delen. Deel je energie met familie, kennissen, vrienden of buren en profiteer van al het moois dat onze natuur te bieden heeft!

Video advies

Zeker zijn van écht groene stroom

Groene stroom is opgewekt in de natuur. Maar hoe weet je zeker dat deze stroom echt groen is? Dat is in Nederland geregeld met Garanties van Oorsprong (GvO’s). Een GvO-certificaat garandeert de bron van de stroom én de plek waar deze is opgewekt. Dit is het enige geldige bewijs dat energie duurzaam en met natuurlijke bronnen is opgewekt. De Autoriteit Consument & Markt controleert dit. Al onze duurzame stroom is voorzien van GvO-certificaten. Zo weet je zeker dat je stroom van ENGIE ook écht groen is! Lees meer over GvO’s in ons blog.

ENGIE's groene stroom

Iedere dag werken wij hard aan een duurzame toekomst. We investeren zelf in zon- en windparken en maken samen met onze partners duurzame energie lokaal voor jou beschikbaar. Benieuwd waar wij onze groene stroom opwekken? Maak dan kennis met onze bronnen in Nederland. Wil je liever zelf energie opwekken? Ook dan helpen wij je graag! Wij zitten namelijk boordevol energie voor jou.

zonne energie

Groene stroom uit herleidbare bronnen

Wij laten onze klanten graag waar onze energie is opgewekt. In ons stroometiket staat precies vermeld welke bronnen zijn gebruikt en waar je groene stroom vandaan komt. Met ENGIE Opgewekt kies je voor 100% zonne- of windenergie. Wil je windenergie van om de hoek of heb je liever zonne-energie uit je favoriete vakantieland? Je hebt volop keuze uit duurzame bronnen in Nederland.

Vragen over groene energie

Wil jij graag de overstap maken naar groene energie? Bij ENGIE helpen wij je graag op weg. Wij zitten boordevol met energie voor jou! Doordat wij weten hoe belangrijk persoonlijke service is, zijn wij altijd bereikbaar. Je kunt altijd online je vragen stellen. Wij geven je een persoonlijk advies, zodat je de juiste keuze kunt maken. Een betere toekomst? Kies voor de groene stroom van ENGIE!

telefonisch advies

Goed voor het milieu én voor jou

Duurzaam hoeft niet duur te zijn. Voor onze ‘gewone’ groene stroom betaal je daarom niks extra. Je bent zelfs vaak voordeliger uit dan bij veel andere energieleveranciers. Een extra reden om ook voor ENGIE’s groen te kiezen. Benieuwd naar je voordeel? Bereken zelf je energiekosten. Je kunt ook altijd online je vragen stellen. Kies ook voor positieve energie uit de natuur. Energie die goed is voor de wereld én voor je portemonnee.

Bereken nu je maandbedrag