Energiekosten berekenen

Het nachtlampje op de slaapkamer van je kind, het kopje koffie 's ochtends of een heerlijke warme douche na een lange dag werken: ieder huishouden heeft energie nodig voor een gevoel van warmte en geborgenheid. Het is daarom belangrijk dat je een energiecontract afsluit bij een energiemaatschappij die bij jou past. ENGIE biedt groene, schone energie tegen een aangename prijs. Zo creëer je niet alleen een comfortabele woning, maar help je ook mee aan een duurzame toekomst. 

Hoe werkt een energiecontract afsluiten bij ENGIE


Heb je besloten dat je een nieuw energiecontract wil afsluiten? Je bent van harte welkom! Overstappen naar ENGIE is heel eenvoudig. Wij regelen namelijk alles, waardoor je geen moment zonder energie zit. Vul je verbruik in en ontdek direct je maandbedrag!

Hoe meld ik mij aan bij ENGIE?

Wat leuk dat je klant bij ons wilt worden! Klant worden bij ENGIE gaat heel eenvoudig. Je kunt je online aanmelden via de website
 1. Vul je postcode en huisnummer in voor het adres waar je een energiecontract voor wilt afsluiten.
 2. Vul in welke soort energie je wilt afnemen. Dit kan 'stroom', 'stroom en gas' of 'gas' zijn.
 3. Vul je (geschatte) stroom- en gasverbruik per jaar in. Weet je het verbruik niet? In de volgende stap kun je kiezen voor 'ik weet mijn verbruik niet' zodat je een schatting kunt maken.
 4. Start de berekening

Het is ook mogelijk om telefonisch een energiecontract af te sluiten. Dat kan via 088 - 444 66 22 en wij regelen de rest! Wil je meer weten over een energiecontract afsluiten bij ENGIE? Wij beantwoorden graag al je vragen! Neem contact op met onze klantenservice of vind je antwoord online.

Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

 • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

 • Inzicht en besparen via gratis energie-app

 • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

 

Nu tot
€ 250,-
bonus

Binnen 1 minuut berekend

Zo eenvoudig is overstappen naar ENGIE

 1. 1

  Direct bericht per e-mail

 2. 2

  Je hebt 2 weken bedenktijd

 3. 3

  ENGIE zegt je huidige contract

 4. 4

  Online meterstanden doorgeven

 5. 5

  Welkom bij ENGIE

Wat gebeurt er na je aanmelding?

 • Na je aanmelding ontvangt je een e-mail. Zo weet je zeker dat je aanmelding bij ons binnen is gekomen en wij voor je aan het werk gaan.
 • Binnen 2 dagen na je aanmelding ontvang je per e-mail de bevestiging van het afgesloten energiecontract. Hierin staat ook wanneer onze levering start en het termijnbedrag. Na ontvangst van deze e-mail gaat de wettelijke bedenktijd van 14 dagen in.
 • Heb je nog een overeenkomst bij een andere leverancier? Wij zeggen hem op!
 • Onze levering start! Je gaat profiteren van onze scherpe tarieven en groene energie!
 • Uiterlijk 3 dagen na de start van onze levering vragen wij de meterstanden bij je op. Heb je een slimme meter? Dan hoef je niets te doen en ontvangen wij ze automatisch.

14 dagen bedenktijd

Na het ontvangen van de bevestiging van je contract (deze e-mail ontvang je +/- 2 dagen na je aanmelding) heb je 14 kalenderdagen bedenktijd. In deze periode kun je de overstap naar ons kosteloos annuleren, zonder dat je ons vertelt wat de reden is. Gaat het om een spoedaanvraag en gaan wij energie leveren binnen die 14 dagen? Dan heb je de mogelijkheid om te annuleren tot het moment dat wij starten met leveren.

Nieuw energiecontract afsluiten

Stel, je bent net verhuisd. Misschien wel naar je allereerste woning. Dan moet je veel regelen, zoals het afsluiten van een energiecontract. Het kan natuurlijk ook dat je al aangesloten bent bij een energieleverancier, maar dat je over wilt stappen naar een andere energiemaatschappij. Bij ons kun je binnen één minuut de tarieven van energieleveranciers vergelijken. Zo kun je het aanbod van ENGIE gemakkelijk vergelijken met je huidige energieaanbieder en weet je meteen of je misschien teveel betaalt! Bovendien kunnen wij de afsluiting snel regelen. Heb je haast met een nieuw energiecontract afsluiten? Het is bij ons ook mogelijk om een spoedaanvraag energie te doen. Zo ben je binnen 30 dagen verzekerd van een warm, comfortabel huis!

Consument tablet