Gratis energie-app

Meer grip op je energieverbruik met een energie app

Wil jij besparen op je energie? Dan is het handig om inzicht te hebben in je huidige energieverbruik. Dit kan met een energie app. Hiermee kun je precies zien hoeveel stroom en gas je per maand, week, dag en soms zelfs per uur verbruikt. Lees op deze pagina meer over hoe deze energie apps werken en wat het aanbod is van deze apps.

Meer over de energie app van ENGIE

Wat is een energie app?

Met een energie app kun je altijd snel en gemakkelijk jouw gas- en stroomverbruik inzien. Met deze informatie kun je kijken waar jij kunt besparen, door bijvoorbeeld het verbruik per dag met elkaar te vergelijken of door verschillende periodes met elkaar te vergelijken. Daarnaast is het bij verschillende aanbieders van deze applicaties ook mogelijk om inzicht te krijgen in de opbrengsten van je zonnepanelen en om je energieverbruik te vergelijken met andere huishoudens. Hoe meer informatie je kunt zien in de energie app, hoe makkelijker het is om te zien waar en hoe je kunt besparen op je verbruik.

Benodigdheden voor de energie app

Je hebt een slimme meter in huis nodig om gebruik te kunnen maken van een energie app. Deze is namelijk nodig om jouw verbruik te communiceren naar de app. Zodra de slimme meter gekoppeld is met de applicatie, kun je met een paar klikken in de app jouw energieverbruik uitlezen.

Gratis energie-app voor iedereen. Ook als je geen klant bent.

• Inzicht in jouw verbruik
  • Eenvoudig en snel je energiezaken regelen
  • Zie direct of je nog goed zit met je termijnbedrag
  • Persoonlijk advies om te verduurzamen én besparen

Download de gratis ENGIE-app. Al meer dan 500.000 keer gedownload. Ook te gebruiken als je nog geen klant bij ons bent.

Soorten energie apps

Er zijn twee soorten energie apps te onderscheiden, namelijk een gratis versie en een betaalde versie.

Gratis energie app

Meerdere energieleveranciers bieden een gratis energie app aan, waarmee je inzicht hebt in onder andere:

• Energieverbruik, zowel gas- als stroomverbruik
  • Gemiddelde kosten voor stroomverbruik per dag, uur en kwartier
  • Teruglevering van energie met zonnepanelen
  • Verbruik ten opzichte van andere huishoudens

Betaalde energie app

De betaalde energie apps werken hetzelfde als de gratis versies, maar hebben extra functies. Om gebruik te kunnen maken van deze functies betaal je eenmalig een vast bedrag of maandelijks een bedrag. Zo kun je met de betaalde versie gebruik maken van de volgende functies:

• Realtime inzicht in je energieverbruik
  • Inzicht in energieverbruik per apparaat

Aanbod van energie apps

Er zijn meerdere energieleveranciers die een eigen energie app hebben. Toch zijn er ook behoorlijk wat leveranciers die geen eigen energie app hebben. Mocht jij nou energie afnemen bij één van deze leveranciers en toch snel en gemakkelijk jouw energieverbruik willen inzien? Dat kan met de gratis ENGIE-app. Zo hoef je bij ons geen klant te zijn om gebruik te kunnen maken van onze slimme meter app.

Lees hier meer over de app of download hem direct.

Inzicht in energie via de app