Verwarming

De hoogte van de stookkosten verschilt per woning. Met stookkosten worden de verwarmingskosten van je woning bedoeld. Met je verwarming stook je jouw woonruimtes aangenaam warm. Vooral in hartje winter is dit erg prettig. Wat betaal je daar eigenlijk voor?

Bereken mijn stookkosten

Wat zijn stookkosten?

Stookkosten zijn de verwarmingskosten die worden gemaakt om je woning te verwarmen. Het grootste deel van de woningen heeft een eigen verwarmingsbron. Dan krijg je een eigen afrekening van je jaarlijkse gas- en stroomkosten. Soms wordt de verwarmingsbron gedeeld met anderen, bijvoorbeeld bij stadswarmte. Dan wordt gebruik gemaakt van de jaarlijkse meterstanden om je stookkosten te berekenen.

Image

Je stookkosten berekenen

Je kunt de jaarlijkse stookkosten van je cv-ketel berekenen door het jaarlijkse gasverbruik in kubieke meter te vermenigvuldigen met de geldende gasprijs. De hoogte van de stookkosten van je woning is afhankelijk van de oppervlakte van je woning, de isolatie en het soort woning. Maar ook het aantal personen in jouw huishouden en het gewenste wooncomfort hebben invloed op de gasrekening.

Besparen op verwarmingskosten

Je hebt zelf invloed op je stookkosten. Bespaar op je gasrekening met deze tips:

  • Heb je het koud? Trek een trui aan in plaats van de verwarming hoger te draaien

  • Draai de radiatoren dicht in ruimtes die je niet gebruikt

  • Zorg dat de radiatoren optimaal kunnen werken. Ontluchten zorgt ervoor dat het volledige oppervlak van de radiator kan werken, zonder luchtbubbels

  • Zorg er ook voor dat de radiator de ruimte heeft om warmte af te geven. Daarom is het belangrijk om de bank niet direct tegen de radiator te plaatsen

  • Plaats daarnaast isolerende folie aan de muur achter de radiator, zodat de warmte niet de muur in trekt

Besparen op je stookkosten

Met onze gratis online energiescan ontdek je hoe je kunt besparen op jouw stookkosten. Je krijgt een overzichtelijk beeld van de besparingsmogelijkheden voor jouw woonsituatie. Zo houd je je stroom- en gasrekening onder controle.

Image
Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

  • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

  • Inzicht en besparen via gratis energie-app

  • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

 

Nu tot
€ 250,-
bonus

Binnen 1 minuut berekend