Ondernemer aan het werk in zijn atelier
Verduurzamen

Besparen: ook interessant voor zzp'ers

Specifieke maatregelen voor zzp'ers

Als zzp'er of eenmanszaak ben je waarschijnlijk druk genoeg. Energie heeft misschien niet de hoogste prioriteit. Toch kan dit interessant zijn, ook als jouw verbruik niet zo hoog is. Je hebt namelijk wel de hele dag verlichting, verwarming of airco aan staan. Je kunt dus al snel besparen op de zakelijke energie van jouw eenmanszaak of als zzp'er. Dit kan door een voordelig energiecontract of door je verbruik te verminderen via energiebesparende producten. Je verlaagt jouw kosten én draagt bij aan een beter milieu. Win-win dus! Dat LED verlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als je jouw energiekosten- en verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn.

Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

  • Kies voor de zekerheid van vaste tarieven

  • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

  • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

Binnen 1 minuut berekend

3 bespaartips voor zzp'ers

Advies over besparen

Tip 1

Met een veegschakelaar zet je alle apparaten in één keer aan en uit. Zo vergeet je nooit een apparaat uit te zetten buiten werktijd.

Tip 2

Verlaag jouw gasverbruik met een warmtepomp. Deze pomp haalt warmte uit de lucht en zet deze om in een bruikbare temperatuur om jouw pand mee te verwarmen.

Tip 3

Met een slimme thermostaat verwarm je jouw pand nooit onnodig. Hij handelt op basis van jouw ritme en past zich automatisch aan als dit verandert.

Medewerker ENGIE

Subsidies en regelingen voor zzp'ers

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren, zijn er verschillende regelingen en subsidies voor ondernemers. Met financieel voordeel en het verlagen van jouw investering, wordt energie besparen extra aantrekkelijk! Wij hebben de belangrijkste regelingen en subsidies voor je op een rijtje gezet.

Heb je nog vragen?

Onze adviseurs van de Ondernemersdesk staan altijd voor je klaar. Wij denken mee en gaan graag voor je aan de slag. 

Medewerker Ondernemersdesk