Windenergie
Wie zijn wij

ENGIE in Nederland 

De wereld om ons heen verandert. We bewegen ons in snel tempo in de richting van een CO2-neutrale, 100% duurzame en digitale planeet. Om de energietransitie waar te kunnen maken nemen wij consumenten, instellingen en bedrijven aan de hand.

Samen maken we Nederland duurzaam

ENGIE speelt een actieve en impactvolle rol in de Nederlandse energietransitie en zet daarbij in op de verdere verduurzaming van haar klantenportefeuilles en energiecentrales (CO2-vrij regelbaar vermogen) en het uitvoeren van projecten rond grootschalige groene waterstof, zon- en windenergie, biogas en energieopslag. 
 
ENGIE helpt haar klanten aan het best passende energiecontract en het managen van de energiekosten en bedient daarbij de zakelijke en consumentenmarkt met energie- en duurzaamheidsoplossingen. 
 
ENGIE in Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep met wereldwijd 170.000 medewerkers en een omzet van 55,8 miljard euro in 2020.

ENGIE in Nederland

Heel Nederland duurzaam

Bij ENGIE helpen we jou met iedere stap op weg naar duurzaamheid. Van voordelige Nederlandse groene stroom tot het isoleren van je woning. Ondertussen pakken we de grote uitdagingen aan voor bedrijven en overheden om slimmer, schoner en efficiënter met energie om te gaan. Dit doen we als unieke combinatie van duurzame energieleverancier en technisch dienstverlener. In onze videoreeks gaat Sophie Frankenmolen op bezoek bij mensen en bedrijven die ieder op hun eigen manier bezig zijn met een duurzaam Nederland.

Bekijk de video's
Heel Nederland duurzaam

We compenseren CO2-uitstoot

De meeste huishoudens in Nederland gebruiken gas om te koken, te douchen en voor de verwarming. Om de CO2-uitstoot van het gasverbruik te compenseren, ondersteunt ENGIE diverse maatschappelijke projecten, zoals via onze eigen Gold Standard compensatieprojecten. Daarnaast doen we namens alle klanten met een gascontract een donatie aan de stichting Trees for All. Zij planten hiermee bomen, in Nederland én wereldwijd. Sinds 2016 hebben we zo al ruim 80.000 bomen geplant. Benieuwd naar de impact van onze projecten? Download hier de complete impactrapportage van de Climate Neutral Group (CNG).

Lees alles over onze CO2-compensatie
CO2-compenstatie
 • 286

  Windparken wereldwijd

 • 459

  Zonneparken wereldwijd

 • 8,1

  Waardering van klanten

 • 91%

  van onze kanten beveelt ons aan

Werken bij ENGIE

Kom ook werken bij ENGIE

ENGIE is één van de meest innovatieve energie- en technologiebedrijven ter wereld met 101.500 medewerkers. In Nederland speelt ENGIE een actieve en impactvolle rol in de Nederlandse energietransitie en zet daarbij in op de verdere verduurzaming van haar klantenportefeuilles en flexibele energiecentrales en het uitvoeren van projecten rond grootschalige groene waterstof, zon- en windenergie, biogas en energieopslag. Ontdek welke vacatures wij open hebben staan en kom ook werken bij ENGIE.

 

 

Bekijk alle vacatures