Nieuws

Kennisgeving sloop 

Kennisgeving - Sloop Centrale Gelderland - Donderdag 9 september 2021 - circa 10 uur in de ochtend

Als onderdeel van de hervatte sloop van Centrale Gelderland, zal als eerste stap het gebouwdeel met de rookgasontzwavelingsinstallatie met de inzet van springstoffen gecontroleerd naar de grond neergehaald worden.

Het circa 35 meter hoge gebouwdeel bevindt zich aan de westkant van het terrein. Het afgaan van de springstoffen en het neervallen van de installatie zal gehoord kunnen worden door de bewoners in Weurt en Nijmegen-West, alsook door de bedrijven in het noordoostelijke deel van het industrieterrein TPN-West. Het geluid is kortstondig van aard. Ook zal er stof vrijkomen, maar door het inzetten van preventieve maatregelen wordt het neerdalen van stof grotendeels beperkt tot het terrein van de centrale. Het stof is niet gevaarlijk voor de gezondheid. U kunt gewoon naar buiten en er is geen reden om ramen en deuren te sluiten.

Op en rondom het terrein van Centrale Gelderland gelden tussen 9 uur en 11 uur in de ochtend strenge veiligheidsmaatregelen. Er worden geen openbare wegen afgesloten. Wel zijn er verkeersregelaars aanwezig op de Westkanaaldijk ter hoogte van Weurt Noord en de Industrieweg / Weurtseweg ter hoogte van De Klok Logistiek / De Variabele.

De politie is aanwezig om in te grijpen als de openbare orde en veiligheid in het geding komen. ENGIE ontmoedigt mensen om richting het terrein van Centrale Gelderland te komen.

Door het sloopbedrijf worden professionele video-opnames gemaakt. Deze opnames zal ENGIE binnen 48 uur beschikbaar maken via de website www.centralegelderland.nl

Direct contact met de centrale is mogelijk via het telefoonnummer 088 769 3400 of via e-mail aan centralegelderland@engie.com