Nieuws

50five neemt e-mobility activiteiten ENGIE over

Vanaf 1 maart 2023 neemt 50five alle activiteiten rondom elektrisch rijden over van ENGIE Nederland. ENGIE en haar dochteronderneming 50five werken al sinds 2019 samen op het gebied van e-mobility in Europa. De ENGIE Groep bundelt nu alle e-mobility activiteiten in Nederland binnen één gespecialiseerd bedrijf. Hierdoor kan ENGIE ook in de toekomst blijven voldoen aan de wensen van klanten rondom elektrisch rijden én blijven klanten verzekerd van de beste dienstverlening.

Voor klanten die in het verleden via ENGIE een laadpaal of laadpas hebben aangeschaft, betekent de overname dat 50five hun nieuwe aanspreekpunt is bij vragen, eventuele storingen of andere ondersteuning. Zij kunnen blijven rekenen op dezelfde dienstverlening die zij gewend waren.

Groeiende vraag e-mobility oplossingen

Steeds meer Nederlanders zijn bezig met energie besparen en verduurzamen. ENGIE helpt haar klanten hier bij met persoonlijk energieadvies en door het bieden van praktische oplossingen zoals laadpalen. Omdat er een steeds grotere vraag is naar e-mobility oplossingen, draagt ENGIE deze werkzaamheden nu over aan e-mobility specialist 50five.

CEO 50five Group Manfred Klumpenaar: “Wij zien dat de primaire dienstverlening voor laadpalen steeds belangrijker wordt. Met primaire dienstverlening bedoelen wij onder andere service, onderhoud, administratie, financiering, facturatie en altijd kunnen laden op de juiste locatie met onze slimme oplossingen. Door de integratie van ENGIE kunnen wij voor de klanten onze dienstverlening nog beter uitvoeren en samen met ENGIE de volgende stap maken naar energiemanagement.”

Directeur ENGIE Nederland B2C Peter van Dijk: “We brengen vol vertrouwen onze e-mobility activiteiten onder bij 50five. 50five heeft zich in de afgelopen jaren bewezen als robuuste partner op het gebied van laadoplossingen. ENGIE heeft de ambitie om in 2045 net zero carbon te opereren. Om dat te kunnen realiseren focussen we op grotere projecten zoals waterstof, groen gas en het verduurzamen van de bestaande energiecentrales. Door onze laadoplossingen onder te brengen bij een specialist als 50five verwachten we dat onze klanten nog beter geholpen kunnen worden in de toekomst.’’

Image

Over 50five

50five is onderdeel van de wereldwijde ENGIE Groep en JP Morgan Asset Management. De full service e-mobility provider is al jaren actief in Nederland, België, Luxemburg en Groot-Brittannië, met als doel e-mobility voor iedereen toegankelijk te maken in de transitie naar een CO2-neutrale wereld. Dankzij meer dan 20.000 laadpaalinstallaties heeft 50five veel ervaring bij de installatie, het onderhoud, software en de reparatie van laadstations bij zowel consumenten als zakelijke klanten. Ook verzorgt 50five de ondersteuning rondom laadpassen, apps en backoffice-abonnementen en overige mobiliteitsdiensten.