Artikel

Win-win met social return

Waar mogelijk maken we ons er sterk voor: social return. We bieden graag kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, omdat we zien dat ieder mens potentieel heeft. Dat doen we samen met onze opdrachtgevers.

Social return biedt kansen voor ENGIE. Dankzij de huidige krapte in de arbeidsmarkt biedt social return een welkome en betekenisvolle invulling van verschillende vormen van banen. Bijvoorbeeld zij-instromers die zich laten omscholen of mensen met een uitkering die heel graag aan de slag willen. Het zijn mensen met veel kwaliteiten die een meerwaarde voor het bedrijf kunnen zijn als  zij de juiste begeleiding krijgen.

Investering die zich terugbetaalt

De juiste  ondersteuning door middel van een opleiding of een leerwerktraject,  met daarbij de begeleiding van een praktijkbegeleider of naaste collega. Dat is een  investering die zich dubbel en dwars terugbetaalt. In een waardevolle nieuwe collega voor ENGIE én een gelukkig mens dat zich weer onderdeel voelt van de maatschappij en zekerheid van inkomen heeft.

Begeleiding noodzakelijk voor succes

De juiste begeleiding bieden, blijkt echter een uitdaging in de praktijk. “Het is moeilijk om de collega’s te vinden die over de juiste vakkennis beschikken én het leuk vinden en over de capaciteiten beschikken om mensen iets te leren. Je wilt tenslotte wel dat een ‘plaatsing’ slaagt. Het is lastig, maar we slagen er steeds beter in en hebben een aantal mooie trajecten kunnen opstarten”, vertelt Annemarie Antonissen, die als adviseur HR betrokken is bij het plaatsen van nieuwe collega’s.

Een greep uit de trajecten:

  • We geven invulling aan sociaal ondernemen door onder andere twee begeleide leerwerktrajecten aan te bieden bij een van onze klanten waarbij wij gebruik maken van instroom vanuit het UWV. We werken hier samen met verschillende partners. Hoewel hier geen verplichting voor de inzet van social return is afgesproken, deelt deze opdrachtgever onze visie dat iedereen een kans verdient.
  • Bij een van onze opdrachtgevers is een kandidaat gestart die daarmee uit de WW is getreden. Hij werkt nu voor ENGIE bij deze klant en heeft het hier goed naar zijn zin.
  • Een ROC in Noord-Holland heeft een groep statushouders een entree-opleiding gegeven. ENGIE heeft haar deuren opengezet voor een rondleiding in het bedrijf. Met een quiz en presentatie liet ENGIE de statushouders kennismaken met het bedrijf.
  • In een samenwerking met een leerwerkbedrijf hebben we zij-instromers de kans geboden zich te ontwikkelen tot pijpfitter of allround monteur. Zij volgen een begeleid leerwerktraject en een extra opleidingstraject. Twee nieuwe collega’s hebben zich al goed weten te ontwikkelen en hun plek gevonden in een vaste baan.
  • Tot slot neemt ENGIE deel aan een Leerwerkakkoord. Concreet stelt ENGIE op een van onze vestigingen een stageplek beschikbaar voor stagiairs uit een achterstandswijk.