Energiekosten berekenen

Verwachtingen van energieprijzen worden regelmatig bijgesteld. Dit gebeurt ieder jaar op 1 januari en 1 juli, wanneer de nieuwe variabele energieprijzen ingaan. De verwachting voor de energieprijzen van de komende tijd is dat de stroomprijzen ongeveer gelijk zullen blijven. De gasprijzen daarentegen zullen waarschijnlijk gaan stijgen, zoals dat in de afgelopen jaren ook al het geval was. Je hoeft hier echter niets van te merken. Lees hieronder welke voordelen onze energiecontracten voor jou hebben.

Wat verandert er aan mijn kosten bij prijswijzigingen?

De ontwikkeling van energieprijzen kan invloed hebben op je energierekening. Dit hoeft voor jou echter niet het geval te zijn. Kies je namelijk voor een contract van 1 of 3 jaar, dan heb je de mogelijkheid om je contract voor een vast tarief af te sluiten. Klopt de verwachting van de energieprijzen en stijgen deze tijdens je contractperiode, dan profiteer je nog gewoon van jouw vaste lage tarief. Loopt je contract af, dan kun je deze natuurlijk verlengen. Doe je dit niet, dan worden je volgende energierekeningen automatisch berekend op basis van de actuele variabele tarieven. Om de verwachte stijging van de gasprijs te omzeilen, kun je uiteraard kiezen voor een driejarig contract. Bereken hieronder direct ons huidige lage tarief.

Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

  • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

  • Inzicht en besparen via gratis energie-app

  • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

 

Nu tot
€ 250,-
bonus

Binnen 1 minuut berekend

Wel variabele prijzen, geen vast contract

Bij ENGIE kun je tevens kiezen voor een contract met variabele energieprijzen, ons Modelcontract. Met het Modelcontract word je energieprijs berekend aan de hand van de variabele tarieven. Dit kan uiteraard voordelig voor je uitpakken. De verwachting van de energieprijzen is bijvoorbeeld dat de stroomprijs vrij stabiel blijft, wat betekent dat het aannemelijk is dat deze in de komende tijd ook nog licht daalt. Met het ENGIE Modelcontract profiteer je hiervan.

Naar het ENGIE Modelcontract

Meer over de verwachting van energieprijzen?

Niemand kan precies verwachten wat de energieprijzen in de toekomst gaan doen. Daarom is het verstandig om goed te bekijken welk energiecontract het beste bij jou past. Weet je niet goed welke contractvorm voor jou het meest geschikt is? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je verder. 

Klantenservice Janice