Energiekosten berekenen

Kan ik veranderen van energieleverancier?

In Nederland mag je zelf bepalen bij welke energieleverancier je gas en elektriciteit afneemt. Wanneer je gaat veranderen van energiemaatschappij is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

Kan ik zomaar weg bij mijn huidige energieleverancier?

Je kunt overstappen wanneer je wilt. Wanneer je echter een contract hebt voor meerdere jaren bij je huidige leverancier, en deze nog niet ten einde is, kan het zijn dat je huidige leverancier een boete in rekening brengt bij de overgang naar een andere leverancier. Deze boete is afhankelijk van de resterende looptijd en is maximaal € 125,- per product, dit is wettelijk vastgesteld.

Heb je een maandelijks opzegbaar contract óf loopt je contract binnen drie maanden af, dan wacht ENGIE met leveren tot de einddatum van je contract. Zo wordt er voorkomen dat je een boete krijgt van je huidige leverancier en kun je met een gerust hart veranderen van energiemaatschappij.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen bieden? Maak binnen 1 minuut een berekening en bekijk van welke voordelige energietarieven je bij ons kunt profiteren.

Bekijk onze energietarieven

Hulp nodig met veranderen van energiemaatschappij

Heb je vragen of wil je liever iemand spreken die jou helpt met het veranderen van energiemaatschappij? Onze Klantenservice is bereikbaar op maandag t/m vrijdag.

Image

Waarom zou ik veranderen van energiemaatschappij?

Er zijn verschillende redenen waarom consumenten wel eens veranderen van energiemaatschappij. Eén van de redenen kan zijn dat je momenteel afnemer bent van grijze stroom en over wilt stappen op groene stroom. Bij ENGIE leveren wij al onze klanten alleen groene duurzame energie. Een andere reden kan zijn dat je je wilt aansluiten bij een energiemaatschappij die jou ook helpt om energie te besparen of energieadvies geeft. Wat jouw reden ook is, bij ENGIE ben je van harte welkom.

Dit doen we als je verandert van energiemaatschappij

 1. 1

  Overeenkomst in je mail

  Wij versturen de overeenkomst, inclusief de startdatum van onze levering en het afgesproken termijnbedrag, naar je mailbox.

 2. 2

  14 dagen bedenktijd

  Wanneer je de overeenkomst hebt ontvangen, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun je alsnog kosteloos annuleren.

 3. 3

  Wij regelen je overstap

  Wij zeggen het contract op bij jouw huidige leverancier en zorgen voor een vlekkeloze overstap. Daar hoef je zelf dus niets voor te doen.

   

   

 4. 4

  Onze levering start

  We sturen je even een berichtje wanneer onze levering start. Uiteraard zorgen we er ook voor dat je nooit zonder energie komt te zitten.

Start jouw berekening