Grip op je energie met de ENGIE-app

Tijdelijk energiecontract afsluiten

Wanneer je kiest voor een energiecontract heb je de keuze uit verschillende soorten contracten. Bij ENGIE heb je de keuze uit een 1-jarig, 3-jarig of een tijdelijk energiecontract. Een tijdelijk energiecontract is een energiecontract voor onbepaalde tijd dat op elk moment opzegbaar is, met een opzegtermijn van één maand.

Het verschil met een energiecontract voor bepaalde tijd is dat er bij het tijdelijk energiecontract in geen enkel geval een boete in rekening wordt gebracht bij het opzeggen. Wanneer een 3-jarig energiecontract na bijvoorbeeld 1 jaar wordt beëindigd, wordt er wel een boete in rekening gebracht. In welke situatie een tijdelijk energiecontract nog meer interessant is en waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een tijdelijk energiecontract leggen we je graag uit.

Voor welke situaties kan ik een tijdelijk contract afsluiten?

Er zijn verschillende redenen en situaties waardoor de keuze valt op een tijdelijk energiecontract. Zo kan het zijn dat je plannen hebt om voor langere tijd te gaan reizen, of om te gaan wonen in het buitenland. Een energiecontract kan niet worden meegenomen naar het buitenland, waardoor het fijn is dat het elk moment opgezegd kan worden. Dit geldt ook andersom, wanneer je voor korte tijd in Nederland komt wonen en maar voor enkele maanden een energiecontract nodig heeft.

Een andere situatie is dat je bijvoorbeeld plannen hebt om te verhuizen naar een huurwoning waarbij energie is inbegrepen, of bij iemand intrekt die reeds een energiecontract heeft afgesloten. In deze situatie is het ook prettig om een tijdelijk energiecontract te hebben, zolang je nog niet precies weet wanneer je gaat verhuizen.

Een tijdelijk energiecontract is ook een uitkomst wanneer er plannen zijn om te verhuizen naar bijvoorbeeld een bejaardentehuis of verzorgingshuis. Door een tijdelijk energiecontract te nemen ben je flexibel en kun je elk moment opzeggen zonder daarvoor een boete te krijgen.

Bij ENGIE bieden we een tijdelijk energiecontract aan via ons flexibele contract en dat noemen we ENGIE Open. Hieronder bereken je eenvoudig jouw maandbedrag en bekijk je de tarieven van dit flexibele contract.

Image

Kies ook voor 100% windenergie, samen maken we Nederland groener

  • Variabele tarieven, maandelijks opzegbaar

  • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

  • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

Binnen 1 minuut berekend 

Voor- en nadelen van tijdelijk energiecontract

Een tijdelijk energiecontract brengt een aantal voor- en nadelen met zich mee. De voordelen van het tijdelijke energiecontract zijn:

  • Het energiecontract is op elk moment opzegbaar, met een maand opzegtermijn.
  • Wanneer de energieprijs daalt, profiteer je hier van.

De nadelen van een tijdelijk energiecontract zijn:

  • De tarieven zijn vaak hoger dan bij een contract met bepaalde tijd.
  • Geen vast tarief: wanneer de energieprijzen stijgen, stijgt je energietarief mee.
Consument koken

Hulp nodig met een tijdelijke energiecontract?

Heb je vragen of wil je liever iemand spreken die jou helpt met een tijdelijk energiecontract? Onze Klantenservice is bereikbaar op maandag t/m vrijdag.

Image