Energieverbruik in de app

Het handmatig doorgeven van de meterstanden is verleden tijd met de komst van de slimme meter. Deze meter geeft automatisch de meterstanden door aan je netbeheerder. Ook kun je hiermee eenvoudig je maandelijkse, wekelijkse en dagelijkse verbruik inzien. Maar hoe werkt het uitlezen van een slimme meter? Wat zijn de voordelen? En wat zijn de kosten? Wij vertellen je hier graag meer over op deze pagina.

Wat is een slimme meter?

Voordat we dieper ingaan op het uitlezen van je slimme meter, leggen we eerst kort uit wat het is. Een slimme meter is een digitale meter die automatisch de meterstanden door aan je netbeheerder geeft. De netbeheerder stuurt deze gegevens weer door aan jouw energieleverancier. Hiermee bespaar je flink wat tijd. Daarnaast kun je hiermee ook gemakkelijk de teruglevering van je zonnepanelen registreren.

Hoe werkt het uitlezen van een slimme meter?

Om je slimme meter uit te kunnen lezen, moet je jouw meter aansluiten op een energieverbruiksmanager. Dit is een klein apparaatje dat jouw verbruik communiceert met een slimme meter app of een portal. Deze verbruiksmanager is eenvoudig aan te sluiten. Je hoeft alleen een P1 stekker vanuit je slimme meter aan te sluiten op de verbruiksmanager. Zodra dit is aangesloten, kunnen de gegevens van de slimme meter doorgestuurd worden naar de app of een portal. Vanaf dit moment heb je altijd inzicht in je energieverbruik.

Lees meer over de slimme meter app van ENGIE

Kosten uitlezen slimme meter

De kosten voor het uitlezen van je slimme meter bestaan uit de kosten voor een slimme meter p1 kabel en de kosten voor de slimme meter app. Aanbieders van een slimme meter app hebben vaak een gratis en een betaalde versie. Het voordeel van de betaalde versie ten opzichte van de gratis versie is dat je het verbruik van je slimme apparaten kunt inzien. Daarnaast heb je met de betaalde versie ook realtime inzicht in je energieverbruik. Wanneer je geen behoefte aan deze functies hebt, is de gratis versie het meest voordelig. Bij de meeste energieleveranciers hoef je geen klant te zijn om gebruik te kunnen maken van de slimme meter app.

Wat zijn de voordelen?

Het uitlezen van je slimme meter met een slimme meter app heeft meerdere voordelen. Bekijk hieronder de belangrijkste voordelen:

• Eenvoudig en snel je energieverbruik inzien
  • Handig om in te zien hoe en waar je kunt besparen op je energieverbruik
  • Inzichten in je energieverbruik per jaar, maand, week, dag en zelfs per uur
  • Geschikt voor alle soorten devices
  • inzicht in je termijnbedrag, zodat je niet voor verrassingen komt te staan aan het einde van het jaar

ENGIE-app

Download de gratis ENGIE-app

De Engie slimme meter app heeft meerdere voordelen. Zo is de app gratis te downloaden en kan iedereen het gebruiken, ook als je geen klant bent van Engie. Al meer dan 170.000 klanten gebruiken de app al. Heb jij hem al gedownload?

Download in de app store Download in de Google Play Store