Image

Slim laden app: hoe werkt het?

Steeds meer mensen stappen over op elektrisch rijden. Om te kunnen rijden met je elektrische auto, moet deze regelmatig opgeladen worden. Als je je auto aan een laadpaal koppelt, laadt deze normaal gesproken direct op maximaal vermogen (Plug & Charge). Je gebruikt hierbij in korte tijd veel stroom. Een andere manier is slim laden. Hiermee verdeel je het opladen over een langere periode en ontlast je het elektriciteitsnet. Deze vorm van laden kun je een eenvoudig beheren met een slim laden app. Wij vertellen je hier meer over op deze pagina.

Ontdek Slim Laden

Wat houdt 'slim laden' in?

Voordat we dieper ingaan op de slim laden app, leggen we eerst kort uit wat slim laden inhoudt. Met slim laden wordt er tijdens het laden op een bewuste manier met energie omgegaan. Zo worden elektrische auto’s tegenwoordig vaak nog met het volle vermogen opgeladen wanneer ze aan een laadstation zijn gekoppeld. Alleen is het vaak niet nodig om direct in een korte tijd de auto volledig op te laden. Dat mag vaak best wat langer duren. Met slim laden laad je vooral op momenten waarop er veel groene stroom beschikbaar is of wanneer we met elkaar weinig stroom verbruiken. Het vermogen waarmee je auto wordt opgeladen, wordt hierop aangepast. Zo kun je duurzaam laden én help je het elektriciteitsnet in balans te houden.

Hoe werkt een slim laden app?

Slim laden gaat steeds een grotere rol spelen in de toekomst. We gebruiken steeds meer stroom met elkaar en dit vraagt veel van ons elektriciteitsnet. Hierdoor ontstaan vaker pieken in ons verbruik en overbelasting ligt op de loer. Het is dus belangrijk het aanbod van stroom goed te verdelen. Voor het opladen van jouw auto kun je dan een slim laden app gebruiken. Net als bij een standaard laadpaal app heb je ook inzicht in je laadsessies. Alleen met een slim laden app heb je ook inzicht in hoeveel procent de elektrische auto ‘normaal’ heeft opgeladen en hoeveel procent de auto ‘slim’ heeft opgeladen. Daarnaast kun je met de app zelf de tijden instellen wanneer je je laadsessie wilt starten en wanneer je vertrekt met je elektrische auto. De slim laden app zorgt er vervolgens voor dat de elektrische auto binnen deze tijd volledig wordt opgeladen, dit op een zo duurzaam mogelijke manier zonder dat het elektriciteitsnet te veel wordt belast.

Image

Voordelen slim laden app

  • Duidelijk overzicht van je laadsessies

    Naast dat je je laadsessies eenvoudig kunt inzien, kun je ook inzien hoeveel procent jouw auto slim heeft geladen.
  • Gemakkelijk in gebruik

    Met slechts een paar klikken in de app kun je aangeven wanneer je je laadsessie wilt starten en beëindigen.
  • Verdien geld met je flexibiliteit

    Slim laden is niet alleen duurzamer, je kunt ook geld met jouw flexibiliteit verdienen. De slim laden app maakt dit eenvoudiger.

Profiteer ook van deze voordelen

Slim Laden in de ENGIE-app

Binnenkort kun je als klant van ENGIE slim laden in onze gratis app. Zo help je het elektriciteitsnet en laad je zoveel mogelijk met groene stroom. Als dank voor je flexibiliteit ontvang je ook nog eens een beloning per slim geladen kWh!