Image

Oplaadtijd van een Tesla

Het opladen van een elektrische auto is de afgelopen jaren veel sneller geworden. De oplaadtijd van de auto verschilt per merk en model. Ben je in het bezit van een Tesla of ben je van plan om een Tesla aan te schaffen? Dan is het fijn om te weten wat de oplaadtijd van deze auto is. Wij vertellen je er graag meer over op deze pagina.

Ontvang persoonlijk laadpaal-advies Bekijk onze laadpalen

Wat is de oplaadtijd van een Tesla?

Er zijn meerdere mogelijkheden om een Tesla op te laden. Deze hebben allemaal een andere oplaadtijd. De tijd die een elektrische auto nodig heeft om volledig te worden opgeladen, is afhankelijk van het model Tesla dat je hebt of gaat aanschaffen. Daarnaast is de oplaadtijd afhankelijk van de manier van opladen. Je kunt ervoor kiezen om jouw Tesla op te laden via het stopcontact, via laadpalen of snellaadpalen.

Tot slot zijn er nog andere factoren waar je rekening mee moet houden. De temperatuur van de accu voorafgaand aan het laden en het percentage dat bijgeladen moet worden zijn hier voorbeelden van.

Laden via het stopcontact

Je kunt jouw Tesla opladen via een regulier stopcontact. Dit is echter niet de snelste en veiligste manier. Het kost gemiddeld tussen de 18 tot 22 uur om volledig jouw Tesla op te laden via het stopcontact.

Reguliere laadpalen

Met een reguliere laadpaal kun je snel en veilig jouw auto opladen. De laadtijd is moeilijk te bepalen, omdat dat afhankelijk is van het type en model van jouw Tesla. De gemiddelde laadtijd van een Tesla bij een reguliere paal ligt rond 6 tot 10 uur. Dit is ook afhankelijk van de grootte van de accu en het soort laadpaal. Om een beter beeld hiervan te krijgen hebben wij een voorbeeldberekening van de Tesla Model 3 Standard Range plus. Deze auto heeft een accucapaciteit 50 kWh. Met de Wallbox Pulsar Plus 22 kW heb je een laadvermogen van 22 kW. Het duurt dus ongeveer 2,5 uur (50 kWh / 22kW) om deze auto volledig op te laden.

Snelladen

Naast het ‘reguliere laden’ kun je jouw Tesla ook snelladen. Hiermee kun je in een relatief korte tijd een flinke boost geven aan jouw accu. Met een snellader kun je in een uur tijd jouw elektrische auto tot wel 80% opladen. Verder opladen gaat bij snelladen een stuk langzamer, omdat de laadsnelheid boven de 80 procent snel afneemt om zo de accu te beschermen.

Tesla laadstations

Wereldwijd heeft Tesla ruim 25.000 Superchargers. 6.000 van deze laadstations zijn snelladers. Je kunt er voor kiezen om jouw Tesla bij één van deze laadpalen op te laden. Via het ingebouwde navigatiesysteem van Tesla, vind je eenvoudig een Supercharger bij jou in de buurt.

Uiteraard kun je jouw Tesla ook bij ieder andere type laadpunt opladen.

Image
Ondernemersdesk ENGIE Marcia

De laadoplossing voor jouw Tesla

Ben jij op zoek naar een laadpaal om de oplaadtijd van jouw Tesla zo kort mogelijk te laten zijn? Wij geven je graag persoonlijk advies over de beste laadoplossing. Vraag vandaag nog aan en ontvang daarbij ook een offerte op maat. Zo weet je direct wat een laadpaal inclusief installatie bij jou kost.