Image

Laadpalen voor jouw bedrijf

Elektrisch vervoer is volop in ontwikkeling en het aantal elektrische rijders neemt sterk toe. Met de groei van elektrische auto’s neemt ook de vraag naar laadpunten toe. Dit is dan ook een goed moment om laadpunten bij jouw bedrijf te overwegen, zodat jouw medewerkers en klanten hun elektrische auto kunnen opladen.

Vraag direct een offerte aan Meer over zakelijk elektrisch rijden

Het plaatsen van laadpalen bij jouw bedrijf is een slimme investering. Je kunt namelijk gebruik maken van fiscale regelingen. Daarbij kun je door het instellen van een commercieel laadtarief je laadpunten nog sneller terugverdienen. Op deze pagina vertellen we je er graag meer over.

Voordelen van laadpunten bij jouw bedrijf

Het plaatsen van laadpalen zorgt allereerst voor een duurzame uitstraling. Daarnaast is het een gastvrij gebaar naar je medewerkers en klanten, omdat je hen de mogelijkheid biedt om bij jouw bedrijf te laden. Verder kun je jouw laadpunten openbaar aanbieden, zodat ook anderen bij jou kunnen laden. Je kunt dan een commercieel laadtarief instellen, waarmee je je laadpunten sneller kunt terugverdienen.

Ontdek meer voordelen in onze gratis whitepaper
Image

Fiscale regelingen

Milieu-investeringsaftrek

Bij de aanschaf van een elektrische auto en laadpalen, kun je als bedrijf gebruik maken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Hiermee kun je in 2022 tot 45% van de investeringskosten aftrekken van jouw fiscale winst. Het percentage van de aftrek is afhankelijk van de soort auto en laadpaal. Dit komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. Bij de investeringskosten van een laadpaal mag je ook de installatiekosten meenemen. De MIA-regeling is alleen van toepassing bij een investering van € 2.500 of meer.

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

Bij aanschaf van een laadpunt is daarnaast de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) van toepassing. Met deze regeling beslis je zelf wanneer en hoe snel je de investering voor de laadpaal afschrijft. Zo kun je ervoor kiezen de investering in het eerste jaar al tot 75% af te schrijven. Hiermee valt jouw fiscale winst lager uit en betaal je minder belasting.

Lees meer over de MIA en VAMIL

Voorbereid op de toekomst

Vanaf 2025 wordt het verplicht om per 10 parkeervakken een 1 laadpunt te realiseren (bij parkeerterreinen met minimaal 20 parkeervakken). Dit is nu al verplicht als je een bestaand parkeerterrein gaat renoveren. Door nu al te investeren in laadinfrastructuur bij jouw bedrijf, profiteer je nu al van de voordelen van laadpunten bij jouw bedrijf én voldoe je nu al aan toekomstige wetgeving.

Ik wil laadpalen voor mijn bedrijf
Image
Image

Zakelijk laadpaal-advies aanvragen

Benieuwd naar de beste laadoplossing voor jouw bedrijf? De medewerkers van onze Klantenservice Elektrisch rijden helpen je graag met persoonlijk advies en een offerte op maat. Zo weet je exact waar je aan toe bent.

Zakelijk laadpaal-advies aanvragen