Image

Geld verdienen met je laadpaal: hoe werkt het?

Heb jij een eigen laadpaal bij jou thuis? Dan kun je hiermee naast het opladen van je elektrische auto ook geld verdienen en besparen. Wij vertellen je op deze pagina graag meer over de verschillende mogelijkheden.

Kan ik geld verdienen met mijn laadpaal?

Ben je in het bezit van een laadpaal of wil je gaan laden met een eigen laadpaal? Dan kun je hiermee ook geld verdienen en besparen. Dit kan op verschillende manieren: door op een slimme manier te laden, door je laadpaal te combineren met zonnepanelen en door van je laadpaal een openbare laadpaal te maken.

Geld verdienen met Slim Laden

Met Slim Laden ga je op een bewuste manier om met de stroomvraag en ruimte op het elektriciteitsnet. Dit zorgt voor een stabieler energienetwerk, is beter voor het milieu en is daarnaast ook nog eens voordeliger. Zo is het voor de energieleverancier voordeliger om stroom buiten de piekuren in te kopen en zoveel mogelijk gebruik te maken van groene stroom. Door jezelf flexibel op te stellen met Slim Laden kun je hiervoor een vergoeding ontvangen van je energieleverancier. Let er wel op dat dit niet geldt voor elke energieleverancier.

Image
Image

Opladen met zonne-energie

Een manier om geld te besparen, is door te laadpaal te combineren met je zonnepanelen. Wanneer je slim laadt, kun je de stroom die je zonnepanelen opwekken direct benutten. Ook zijn er laadpalen die kunnen zien of er op het moment van laden zonne-energie beschikbaar is. Hierdoor hoef je minder stroom af te nemen bij je energieleverancier. Zo bespaar je op je energierekening. In de toekomst wordt het nog aantrekkelijker om je zonnestroom zelf te gebruiken, aangezien de salderingsregeling vanaf 2025 wordt afgebouwd. 

Je eigen laadpaal openbaar maken

Een andere manier om geld te verdienen met je laadpaal is door je eigen laadpaal openbaar te maken. Hierbij kun je zelf een laadtarief instellen waartegen anderen hun elektrische auto bij jouw laadpaal kunnen opladen. Daarnaast kun je ook een starttarief vragen voor elke laadsessie. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet je laadpaal vindbaar zijn in de laadapps en moet je laadpaal goed bereikbaar zijn voor iedereen die hun auto wilt opladen. Let er wel op dat je laadpaal snel kan laden, je wilt namelijk voorkomen dat er een andere auto de hele dag gekoppeld staat aan je laadpaal.

Op zoek naar een laadpaal?

Ben jij op zoek naar een geschikte laadpaal waarmee je jouw elektrische auto kunt opladen én geld mee kunt verdienen? Wij helpen je volledig op weg met persoonlijk advies, een offerte op maat en installatie bij je thuis.

Image