Image

Wel of niet overstappen naar een andere energieleverancier?

Bekijk onze energietarieven

Overstappen of niet: wat is wijsheid op het gebied van energie?

Met de huidige energieprijzen is het logisch dat je jezelf afvraagt of je wel of niet moet overstappen naar een andere energieleverancier. Overstappen van energieleverancier kan alleen als je een aflopend contract met vaste looptijd hebt of een flexibel contract. Als je met een vast contract eerder overstapt, betaal je vaak een opzegboete. Momenteel hebben we te maken met historisch hoge energieprijzen. Dit komt grotendeels door de oorlog die zich momenteel afspeelt tussen Rusland en Oekraïne. Door de sancties die Europa heeft opgelegd, is de gastoevoer erg beperkt en schieten de prijzen omhoog. Hierdoor bieden de meeste leveranciers ook geen vaste contracten meer aan. Het hangt van het type contract af of je het beste kunt overstappen naar een energieleverancier, of niet. 
 
 • Een vast contract dat nog niet afloopt: in dit geval kun je het beste niet overstappen, omdat de tarieven van jouw contract hoogstwaarschijnlijk lager liggen dan de huidige tarieven.
 • Een vast contract dat afloopt: Als je contract afloopt, wordt deze automatisch omgezet naar een flexibel contract. Je kunt nu vrijblijvend overstappen. Dan is het belangrijk om goed prijzen te gaan vergelijken en te kijken wat voor jou de beste optie is.
 • Een flexibel contract met variabele tarieven: Voor deze optie geldt ook dat je kosteloos kunt overstappen. Het is daarom ook de beste optie om diverse leveranciers te gaan vergelijken.

Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

 • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

 • Inzicht en besparen via gratis energie-app

 • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

 

Nu tot
€ 250,-
bonus

Binnen 1 minuut berekend

Door aanbieders te vergelijken kun je gemakkelijk bepalen of je wel of niet het beste kunt overstappen naar een andere leverancier. Je kunt hiervoor gebruik maken van diverse vergelijkingswebsites. Bij ENGIE hanteren wij vriendelijke tarieven en kies je altijd voor 100% groene stroom. Ook heb je altijd inzicht in jouw verbruik met de handige ENGIE-app, wat erg fijn is met de huidige tarieven.

Image

In 4 stappen overstappen naar energie van ENGIE

Loopt je huidige energiecontract bijna af, heb je een contract voor onbepaalde tijd en wil je profiteren van de huidige voordelige energietarieven? Dan kun je nu overstappen op duurzame energie van ENGIE. Jouw overstap regel je heel gemakkelijk. Je hoeft je enkel aan te melden voor onze energie. Wij zorgen er vervolgens voor dat je contract bij je huidige energieleverancier wordt opgezegd en dat je snel profiteert van onze groene stroom en gas.

Voor je overstap hoef je zelf dus bijna niets te doen. Wij regelen alles voor je en zorgen er uiteraard voor dat je geen seconde zonder stroom zit. Hieronder lees je hoe overstappen naar energie van ENGIE werkt.

Stappenplan overstappen

 1. 1

  Je vraagt energie aan via onze berekening.

 2. 2

  Direct na je aanvraag ontvang je van onze een e-mail met een bevestiging van je aanmelding.

 3. 3

  Na maximaal 2 dagen ontvang je een e-mail met de bevestiging van je contract. Hierin vind je tevens informatie over de levering en de start van je termijnbedrag. Je bedenktijd van 14 dagen gaat in.

 4. 4

  Over het opzeggen van je oude contract hoef je je geen zorgen te maken. Wij regelen dit voor jou. Rond de start van onze levering vragen wij (maximaal 3 dagen na start van de levering) je meterstanden op. Heb je een slimme meter? Dan hoef je zelfs niets te doen, in dat geval ontvangen wij de meterstanden automatisch.

Wat gebeurt er na het overstappen van energie?

 1. Overeenkomst in je mail
  Wij versturen de overeenkomst, inclusief de startdatum van onze levering en het afgesproken termijnbedrag, naar je mailbox.
 2. 14 dagen bedenktijd
  Wanneer je de overeenkomst hebt ontvangen, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun je alsnog kosteloos annuleren.
 3. Wij regelen je overstap
  Wij zeggen het contract op bij jouw huidige leverancier en zorgen voor een vlekkeloze overstap. Daar hoef je zelf dus niets voor te doen.
 4. Onze levering start
  We sturen je even een berichtje wanneer onze levering start. Uiteraard zorgen we er ook voor dat je nooit zonder energie komt te zitten.

Hulp nodig met overstappen naar ENGIE?

Heb je vragen of wil je liever iemand spreken die jou helpt met het overstappen van energie? Onze klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag. Kijk voor onze actuele openingstijden en andere contactmogelijkheden op deze pagina.