Image

Je auto laden met een 11 kW laadpaal

Elektrische auto’s, we zien ze steeds meer. Heb jij er ook al één of ben je van plan om er één aan te schaffen? Dan is een goed oplaadpunt voor deze elektrische auto geen overbodige luxe. Er zijn verschillende soorten laadpalen. De verschillen zitten voornamelijk in het vermogen en de functies van de laadpaal. In dit artikel vertellen we je meer over de 11 kW laadpaal.

Ontvang persoonlijk laadpaal-advies Bekijk onze laadpalen

Wat is een 11 kW laadpaal?

Laadpalen zijn er in verschillende soorten vermogens: 3.7 kW, 7.4 kW, 11 kW en 22 kW. Laadpalen met een vermogen van 3.7 kW en 7.4 kW worden ook wel 1-fase laadpalen genoemd. Laadpalen met een vermogen van 11 kW en 22 kW worden 3-fase laadpalen genoemd. Dit heeft te maken met jouw elektriciteitsaansluiting.

Aansluiting

Er zijn twee soorten elektriciteitsaansluitingen: de 1-fase aansluiting en de 3-fase aansluiting. Een 1-fase aansluiting is voldoende voor het gebruik van de meeste elektrische apparaten, maar niet voor alle laadpalen. Wel voor laadpalen met een laadvermogen van 3.7 kW en 7.4 kW. Oudere huizen hebben vaak standaard een 1-fase aansluiting.

Nieuwere huizen hebben vaak al wel een 3-fase aansluiting. Deze aansluiting is zeer geschikt voor laadpalen met meer vermogen, zoals die van 11 kW en 22 kW.

Geschikte laadpaal voor jouw auto

Naast de elektriciteitsaansluiting speelt je auto ook een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste laadpaal. Een laadpaal kan nooit te veel stroom leveren. Als je auto maar een bepaalde maximum hoeveelheid stroom kan uitvragen, wordt ook maar die snelheid geleverd door de laadpaal, ook al kan die laadpaal meer leveren.

Als je een laadpaal aanschaft, is het belangrijk om te weten wat het laadvermogen van jouw auto is. Er zijn auto’s die maximaal 3,7 kW kunnen laden (1-fase, 16A laadpaal), maximaal 7,4 kW (1-fase, 32A), 11 kW (3-fase, 16A laadpaal) of 22 kW (3-fase, 32A laadpaal) aankunnen. Als jouw auto met 11 kW of meer kan laden, is een 3-fase laadpaal aan te raden als je van de maximale laadsnelheden gebruik wilt maken. De capaciteit van de accu bepaalt de tijd waarin de accu van je auto geheel wordt opgeladen. Zo kan een kleinere accu sneller opgeladen worden dan een accu met een hogere capaciteit.

Bekijk onze laadpalen

11 kW laadpaal

Heb jij een 3-fase aansluiting en kan jouw auto met een hoger vermogen geladen worden? Dan is een 11 kW laadpaal perfect voor jou. Wij adviseren je graag over de beste laadpaal voor jou, thuis of voor op de zaak.

Zo kun je voor thuis kiezen voor de Wallbox Pulsar Plus 22 kW, dit is één van onze meest veelzijdige thuisladers. Voor op de zaak is een laadpunt van Alfen zeer geschikt. Vraag persoonlijk advies aan en ontvang direct een vrijblijvende offerte.

Image

Efficiënt laden met een geschikte laadpaal

Je kunt je elektrische auto zo efficiënt mogelijk opladen door het vermogen van je laadpaal af te stemmen met je auto en elektriciteitsaansluiting. Dankzij ons ruime assortiment is er altijd een laadoplossing die geschikt is voor jouw situatie. Daarnaast kun je via ENGIE ook kiezen voor het volledige pakket inclusief laadpaal en installatie. Er komt dan een gecertificeerd installateur het laadstation bij jou thuis of bij jouw bedrijf installeren. Ben je benieuwd wat een laadpaal installatie in jouw situatie kost?

Persoonlijke offerte aanvragen