Uw elektrische auto onderweg opladen Overal uw auto opladen

Kan ik bij elke openbare laadpaal mijn auto opladen?

Om bij een openbare laadpaal te laden heeft u een laadpas nodig. Met een laadpas kunt u heel eenvoudig beginnen te laden. De eigenaar van de laadpaal bepaalt de tarieven. De tarieven kunnen bestaan uit een starttarief, de kWh prijs en een stimuleringstarief.

Hoe werkt het laden met een laadpas?

Met de laadpas activeert u de laadpaal. De kosten voor het laden worden aan u door berekend. De laadpas is gekoppeld aan een mijnomgeving. In uw eigen mijnomgeving kunt u de kosten van alle oplaadbeurten zien.

Welke laadpaal is geschikt voor openbare parkeerplekken?

De PublicLine is de laadpaal die we inzetten voor openbaar laden. Deze laadpalen zijn van roestvrij staal, hebben twee laadpunten en zijn leverbaar in alle vermogens. Daarnaast zijn ze geschikt voor Slim laden. Bij Slim laden kan het beschikbare vermogen verdeeld worden over de verschillende laadpunten, alleen als er teveel vermogen wordt gevraagd gaan de auto's laden op een lager vermogen. Dit is voordelig voor alle gebruikers. De gemeente kan zelf het minimum en maximum vermogen instellen.

Is een laadpaal thuis echt nodig?

In Nederland is een groot groeiend netwerk aan openbare laadpalen waarmee u met een beetje plannen prima uw auto kunt opladen. Openbare laadpalen zijn door iedereen te gebruiken. U kunt deze laadpalen niet van tevoren reserveren. U heeft dus geen zekerheid dat de laadpaal beschikbaar is wanneer u hem nodig hebt. 

Een laadpaal thuis geeft dus meer zekerheid dat u uw auto altijd kunt opladen wanneer u dat zelf wilt. Ook is thuis laden goedkoper dan openbaar laden.

Uw energieverbruik gaat thuis wel omhoog. Bij een laadpaal bieden we u een groen en voordelig energiecontract aan. Een laadpaal heeft u dan zo terugverdient.

Laadpaal thuis of laden onderweg?

Dat is maar net wat u zelf wilt, een combinatie van beiden is veelvoorkomend. Een laadpaal thuis geeft u alle zekerheid dat u altijd uw auto kunt opladen wanneer het u uitkomt. U bent dus niet afhankelijk van de beschikbaarheid van openbare laadpalen.

Maar, zeker wanneer u langere afstanden rijdt, ontkomt u niet altijd aan het laden onderweg. Als u bijvoorbeeld ergens een afspraak heeft en uw batterij niet meer voldoende is opgeladen om ook nog terug te rijden, kan het handig zijn om uw auto tijdens de afspraak bij een openbare laadpaal te parkeren. Zo voorkomt u dat u met een lege accu langs de kant van de weg komt te staan. 

Mag ik een laadpaal plaatsen op openbaar terrein?

U mag zelf niet zomaar een laadpaal plaatsen op openbaar terrein. Vaak zijn er wel mogelijkheden om bij de gemeente een aanvraag te doen voor een openbare laadpaal. De gemeente beoordeelt dan of de laadpaal er wel of niet komt. U bent dan geen eigenaar van de laadpaal, deze is door iedereen te gebruiken.