Aangescherpte focus ENGIE

De  ENGIE Groep wil de transitie naar een CO2 neutrale economie versnellen. ENGIE zal daarom meer focus aanbrengen in haar activiteiten en zoals enkele maanden geleden aangekondigd een geografische heroriëntatie uitvoeren. De Groep gaat extra investeren in grootschalige duurzame energie en gebiedsontwikkelingen. De levering van elektriciteit en gas aan particuliere en zakelijke klanten in Nederland is, gezien de omvang, onderdeel van die heroriëntatie. Dit betekent dat voor dit onderdeel van ENGIE Energie een koper wordt gezocht. 

Het bedrijfsonderdeel is sterk en gezond, winstgevend, met veel vaste klanten en de laatste jaren hard groeiend in zowel de consumentenmarkt als in de zakelijke markt. De focus ligt op groene energie en een verregaande gedigitaliseerde dienstverlening.  
Het traject om een geschikte koper te vinden, die de verdere groei en kracht van dit bedrijfsonderdeel van ENGIE kan versterken, is nu gestart. Tot het einde van het jaar worden scope en de precieze aanpak bepaald. Ons streven is om in 2021 een geschikte partij te hebben gevonden voor dit bedrijfsonderdeel, inclusief medewerkers (dus niet alleen de klantportefeuille). 

De medewerkers, voornamelijk werkzaam in Zwolle, zijn geïnformeerd over dit traject en worden met regelmaat over de voortgang en ontwikkelingen op de hoogte gehouden. Zorgvuldigheid staat hierbij voorop. 

Voor klanten verandert er niets. De lopende verplichtingen en afspraken met klanten en projectpartners blijven van kracht. ENGIE blijft actief in Nederland. De warmteactiviteiten, technische oplossingen voor energiebesparing en duurzame gebiedsontwikkelingen, waar de combinatie van wind, zon, (aard)warmte, groen gas en opslag cruciaal zijn gaan onverminderd door.