Zakelijke energie voor zzp

Voordelige groene stroom voor eenmanszaken

Nederland telt vele ondernemingen. Zo waren er in 2021 bijna 2.2 miljoen ondernemingen geregistreerd bij de kvk, waarvan ruim 1,3 miljoen eenmanszaken. Heb jij een eenmanszaak of ben jij van plan om er een op te richten? En ben jij op zoek naar een voordelig energiecontract? Dan ben je bij ENGIE aan het juiste adres. Wij voorzien dagelijks honderden eenmanszaken van zakelijke energie. Lees op deze pagina meer over zakelijke energie voor eenmanszaken.

Eén van de voordelen van zakelijke energie voor eenmanszaken van ENGIE is dat onze stroom op een duurzame manier wordt opgewekt. Dit houdt in dat er geen fossiele brandstoffen te pas komen bij het opwekken van onze stroom. Wij hebben meerdere windmolen- en zonneparken door heel Nederland die dagelijks grote hoeveelheden groene stroom opwekken. En omdat we het zelf opwekken, kunnen we het ook voordelig leveren aan eenmanszaken. Dat is dus niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee.

Waarom als eenmanszaak kiezen voor zakelijke energie van ENGIE?

 • Scherpe zakelijke energietarieven.
 • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas.
 • Afrekening per kalenderjaar (makkelijk voor de boekhouding).
 • Je ontvangt een Persoonlijk Groencertificaat.
 • Altijd inzicht in jouw energieverbruik met de gratis energie-app.

Altijd inzicht in je energieverbruik met de gratis app

Wanneer je kiest voor zakelijke energie van ENGIE kun je gebruik maken van de handige ENGIE-app. Met deze slimme meter app kun je snel en gemakkelijk jouw verbruik per jaar, maand, week, dag en zelfs per uur inzien. Daarnaast kun je ook historisch verbruik vergelijken met andere periodes. Met al deze inzichten kun je gemakkelijk besparen op het energieverbruik van jouw eenmanszaak. Een andere handige functie van de app is dat je eenvoudig kunt checken of je nog goed zit met je termijnbedrag. Zo betaal je nooit teveel voor jouw energie.

Grip op je energie met de ENGIE-app

Profiteer van belastingvoordelen

Zakelijke energie voor eenmanszaken heeft meerdere voordelen. Eén van de voordelen is de btw-aftrek van jouw energiekosten. Over het stroomverbruik van jouw eenmanszaak betaal je 21% btw. Wanneer je een eigen bedrijfspand hebt kun je deze btw terugvragen. Ook wanneer je vanuit huis werkt kun je een gedeelte van de btw terugvragen. Hiervoor moet je wel voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zo mag je alleen de btw aftrekken die je betaalt over je zakelijke energieverbruik. Het is ook mogelijk om de btw terug te vragen met een particulier energiecontract, maar hiermee kun je niet profiteren van de handige services bij zakelijke energie. Bij onze zakelijke energie ontvang je namelijk een afrekening per kalenderjaar en zit er een uitgebreide btw-specificatie bij de afrekening. Daarnaast kun je met onze zakelijke energie voor vragen en ondersteuning altijd terecht bij het Ondernemersdesk.

Groencertificaat: hét bewijs van duurzaam ondernemen

Een ander voordeel van onze zakelijke energie voor eenmanszaken is dat je een Persoonlijk Groencertificaat ontvangt. Dit is een bewijs in de vorm van een certificaat die aantoont dat de energie die jij afneemt 100% groen is. Hiermee kun jij aan medewerkers, klanten en potentiële klanten laten zien dat jij op een duurzame manier onderneemt.


Image

Handige bespaartips voor jouw eenmanszaak

Het afnemen van groene stroom is beter voor het milieu, maar het is nog beter om het energieverbruik van jouw eenmanszaak terug te dringen. Dit is beter voor het milieu én het leidt tot lagere energiekosten. Er zijn verschillende energiebesparende maatregelen die jij kunt nemen als ondernemer. Wij hebben hieronder een aantal tips voor jou op een rijtje gezet.

 • Tip 1. Vervang je gloeilampen door LED lampen: LED lampen verbruiken tot wel 90% minder stroom dan gloeilampen, hebben een langere levensduur en zijn in gemiddeld 1,5 jaar terugverdiend.
 • Tip 2. Plaats tochtstrippen op ramen en deuren van jouw bedrijfspand: Hiermee voorkom je dat het tocht en er warmte verloren gaat, waardoor je minder energie hoeft te verbruiken.
  Tip 3. Breng radiatorfolie aan op jouw radiatoren. Door radiatorfolie aan te brengen op jouw radiatoren voorkom je dat er warmte verloren gaat. Hierdoor kan de radiator zijn warmte efficiënter benutten.
 • Tip 4. Begin met het isoleren van jouw bedrijfspand: Een bedrijfspand verliest gemiddeld 25% warmte via de vloer, het dak en de muren. Door goed te isoleren voorkom je dat deze warmte verloren gaat.
 • Tip 5. Profiteer van de zon: Door zonnepanelen te laten installeren op jouw dak kun je jouw eigen duurzame energie opwekken. Hierdoor hoef je minder energie af te nemen bij je energieleverancier en bespaar je dus op je energiekosten.

Lees alles over besparen van zakelijke energie in de gratis whitepaper Bespaartips.

Download de gratis whitepaper

Meer weten over energie voor eenmanszaken?

Wil jij meer weten over zakelijke energie voor eenmanszaken? Wil jij weten hoe jij kunt besparen op jouw energieverbruik? Of ben jij benieuwd naar de mogelijkheden met onze slimme meter app? De ENGIE Ondernemersdesk helpt je graag verder met het beantwoorden van je vragen.

Ondernemersdesk