Image

Voordelige zakelijke energie voor ZZP’ers

Samen maken we Nederland groener

 • Vaste tarieven, nu met € 100,- bonus

 • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

 • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

Nu met
€ 100,-
bonus

Binnen 1 minuut berekend

Voordelige groene stroom voor zzp'ers

Ben jij een startende zzp’er en ben je opzoek naar een voordelig energiecontract? Of heb jij op dit moment al een energiecontract, maar ben je niet tevreden? Dan ben je bij ENGIE aan het juiste adres. Op dit moment voorzien wij al meer dan honderden zzp’ers van voordelige en groene stroom. Lees op deze pagina meer over zakelijke energie voor zzp’ers.

Bij ENGIE hechten wij veel waarde aan duurzaamheid. Zo is de stroom die wij leveren op een duurzame manier opgewekt. Wij hebben meerdere zonneparken en windmolenparken door heel Nederland die dagelijks een grote hoeveelheid energie opwekken. Dit is beter voor het milieu én scheelt in de kosten. Hierdoor kunnen wij onze energie tegen voordelige tarieven aanbieden.

Waarom als zzp'er kiezen voor zakelijke energie van ENGIE?

 • Scherpe zakelijke energietarieven

 • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

 • Afrekening per kalenderjaar (handig voor de boekhouding)

 • Je ontvangt een Persoonlijk Groencertificaat

 • Altijd inzicht in jouw energieverbruik met de gratis energie-app

Profiteer direct
Voordelige energie van ENGIE

Samen maken we Nederland groener

 • Kies voor de zekerheid van vaste tarieven

 • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

 • Uitstekende service, beoordeeld met een 8,0

Binnen 1 minuut berekend

Gratis energie-app voor alle ondernemers. Ook als je geen klant bent.

 • Eenvoudig en snel je energiezaken regelen

Met onze gratis ENGIE-app heb jij jouw energiezaken altijd bij de hand. Bekijk jouw energieverbruik- en kosten en ontdek hoe jij deze maand uitkomt met het prijsplafond. Ook regel je in onze app eenvoudig al je praktische zaken. Zoals het aanpassen van je termijnbedrag of het doorgeven van een verhuizing.

Groencertificaat

Wanneer je bij ENGIE zakelijke energie afneemt ontvang je een groencertificaat. Dit is een bewijs dat jouw stroom echt 100% groen is en jouw gas echt CO2-gecompenseerd is. Met dit certificaat laat je als bedrijf aan (potentiële) klanten en medewerkers zien dat jij op een duurzame manier onderneemt. Met de keuze voor zzp energie van ENGIE zet jij namelijk een belangrijke stap in de verduurzaming van jouw bedrijf. En dit mag gezien worden.

Image

Aftrekbare energiekosten voor zzp'ers

Elke zzp’er betaalt standaard 21% btw over het zakelijke energieverbruik. Beschik jij over een eigen bedrijfspand of kantoorpand, dan kun je deze kosten terugvragen. Ook zzp’ers met een kantoor aan huis kunnen gedeeltelijk de btw van de energiekosten aftrekken. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo mag je als zzp’er alleen de btw aftrekken die je betaalt over je zakelijke energieverbruik.

Naast het terugvragen van je btw, kun je als zzp’er ook in aanmerking komen voor aftrek van een deel van je energiekosten. Werk jij voornamelijk vanuit huis met apparatuur die veel energie verbruikt? Dan is het mogelijk om deze kosten af te trekken van je fiscale winst. Dit geldt alleen voor het zakelijke apparatuur.

Energie bespaartips voor zzp’ers

Het afnemen van groene energie is een eerste stap in de richting van duurzaam ondernemen. Om jouw energieverbruik en -kosten terug te dringen kun je ook energiebesparende maatregelen nemen. Als zzp’er zijn er verschillende manieren waarop je energie kunt besparen, wij hebben een aantal tips hieronder voor jou op een rijtje gezet:

 • Tip 1. Vervang je huidige verlichting voor LED-verlichting: Door je gloeilampen te vervangen voor LED lampen bespaar je flink op je energieverbruik. LED lampen verbruiken tot wel 90% minder energie dan gloeilampen. Daarnaast hebben ze een veel langere levensduur.
 • Tip 2. Begin met het isoleren van je bedrijfspand: Een wat meer ingrijpende energiebesparende maatregel is het isoleren van je bedrijfspand. Een bedrijfspand verliest gemiddeld 25% warmte via de vloer, het dak en de muren. Een goede isolatie zorgt ervoor dat deze warmte binnen blijft en in de zomer juist buiten, waardoor je energieverbruik een stuk minder wordt.
 • Tip 3. Profiteer van de zon als ondernemer: Door zonnepanelen te laten plaatsen kun je jouw eigen stroom op een duurzame manier opwekken. Dit is beter voor het milieu én je portemonnee. Met deze panelen daalt namelijk je energieverbruik, omdat je meer gebruik maakt van je zelf opgewekte energie. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een duurzame uitstraling.

Lees alles over besparen van zakelijke energie in de gratis whitepaper Bespaartips.

Download de gratis whitepaper

Meer weten over energie voor zzp’ers?

Wil jij meer weten over de energie mogelijkheden voor zzp’ers? Heb jij vragen over onze verbruiksmanager app? Of weet jij nog niet waar je moet beginnen met het besparen op je energieverbruik? De ENGIE Ondernemersdesk helpt je graag verder met het beantwoorden van je vragen.

Ondernemersdesk