Dronebeeld sportvelden

Hoe een sportvereniging kan verduurzamen

Ondernemersdeskadviseur Matthanja vertelt

Energieadvies voor sportclubs

De laatste tijd krijgen we bij ENGIE veel vragen van sportclubs. Dit gaat, in tegenstelling tot enkele jaren geleden, veel minder over praktische vragen rondom de levering van stroom en gas. Veel vaker krijgen wij de hulpvraag: "Hoe kunnen jullie mijn sportclub helpen met verduurzamen?" Mijn naam is Matthanja van der Meer, ik ben al vele jaren energieadviseur bij ENGIE en beantwoord al jouw energievragen met veel plezier.

Zonnepanelen, een gaaf visitekaartje

Wat een gaaf visitekaartje is dat? Als sportvereniging zonnepanelen plaatsen op het dak van het eigen clubhuis of kantine. Veel accommodaties hebben een ideaal dak voor zonnepanelen. Vaak is het dak van een kantine zeer omvangrijk en heeft het een ideale ligging.

De aanschaf van zonnepanelen kan een flinke investering zijn. Maar met specifieke subsidies voor sportclubs, is deze investering vaak al binnen 5 tot 7 jaar terugverdiend. Wil je daar meer informatie over? Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden die wij bij ENGIE bieden.

Besparen op energiekosten

Samen met mijn collega’s help ik sportclubs te besparen op energie. Dit doe ik veelal door telefonisch advies te geven. Helemaal op maat. Maar je kunt ook chatten met mijn collega's via de Livechat. Wij adviseren zowel commerciële bedrijven als non-profit organisaties, zoals sportverenigingen.

Ondernemersdeskadviseur Matthanja
Juichende jongens voetbalelftal

Voorbeeldfunctie

“Een sportvereniging heeft vaak een voorbeeldfunctie in een dorp of wijk en voor haar leden. Het zou toch mooi zijn als je als vereniging jouw leden kunt inspireren om ook te gaan besparen op het energieverbruik? Of zelf gaan opwekken.”

 

Matthanja vertelt

De BOSA subsidie

Veldverlichting is bij buitensport een hoge kostenpost. Hier zijn ook geweldige mogelijkheden voor. Zo is er de BOSA-subsidie. Hierbij kun je tot 35% subsidie ontvangen op de aanschaf van LED verlichting. Wij hebben alles in huis om jouw vereniging verder te helpen. Van advies tot de daadwerkelijke installatie van LED veldverlichting.

Veldverlichting in de schemering