Boogschutter bij Ada's Hoeve

Energie besparen in de sport & recreatie

Geef energie aan leden en recreanten

Energie hoort bij sport en recreatie. Want wat geeft nou meer energie dan vrijetijdsbesteding? Maar de energierekening, die houd je liever zo laag mogelijk. Natuurlijk wil je ook energie besparen voor het milieu en voor de jeugd. En het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Wij helpen je er graag bij.

Dat LED verlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als je je energiekosten en -verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. De 3 belangrijkste voor jouw branche heeft onze energieadviseur Johan voor je op een rijtje gezet. Benieuwd wat je nog meer kunt doen? Maak dan een afspraak voor de ENGIE BespaarScan.

Ontdek energiebesparende producten

3 bespaartips voor sport & recreatie ondernemers

Advies over besparen

Tip 1

Gebruik waterbesparende douchekoppen en -knoppen. Dit verlaagt niet alleen het waterverbruik, maar ook het energieverbruik.

Tip 2

Kies voor een zonneboiler of PVT-panelen. Een slimme manier om water te verwarmen en optimaal te profiteren van de zon.

Tip 3

Voorkom onnodig aanstaan van de badwatercirculatiepomp en plaats een frequentiegeregelde pomp, al dan niet met schakelblok.

Energiescan voor sport & recreatie

ENGIE BespaarScan: tijdelijk met korting!

Welke maatregelen passen nu echt bij jouw bedrijf? En waar begin je mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

  • 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas
  • Scan op locatie door professionele energieadviseur
  • Adviesrapport met maatregelen op maat

Ondernemersverhaal: Ada's Hoeve

Duurzaam denken en doen. Als er één plek is waar dat voorop staat en volop gebeurt, is het op Ada’s Hoeve in het groene Ommen. Het kampeercentrum is een thuis in de buitenlucht voor echte natuurliefhebbers. Ronald en Froukje Zijlstra, beheerders van Ada’s Hoeve delen hun verhaal graag met jou.

Tenten bij Ada's Hoeve

Energie besparen: soms verplicht

Minder energie verbruiken. Het is goed voor het milieu én een mooie manier om jouw zakelijke kosten te verlagen. Omdat de overheid de CO2-uitstoot wil verlagen, zijn sommige ondernemers verplicht om maatregelen te nemen. Natuurlijk hebben wij uitgezocht welke verplichtingen er zijn en hebben we deze voor je op een rijtje gezet. Zo weet je snel waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Medewerker ENGIE

Subsidies en regelingen voor sport & recreatie

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren, zijn er verschillende regelingen en subsidies voor ondernemers. Denk hierbij aan de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Hiermee wordt het verduurzamen voor jouw club zo extra aantrekkelijk. We hebben de belangrijkste regelingen en subsidies voor jou op een rijtje gezet.

Lees meer over subsidies en regelingen