Zakelijke energie voor de horeca

Voordelige groene stroom

Eén van de voordelen van onze zakelijke energie is dat de stroom op een groene manier wordt opgewekt. Wij maken gebruik van duurzame energiebronnen, zoals Nederlandse zonne-energie en windkracht om onze stroom op te wekken. Zo hebben wij meerdere windmolen- en zonneparken die honderden horecabedrijven dagelijks van energie voorzien. Het voordeel van groene stroom is dat het beter is voor het milieu én het is daarnaast ook nog eens voordeliger om te produceren. Hierdoor zijn onze zakelijke energietarieven altijd scherp geprijsd.

Voordelen zakelijke energie van ENGIE

 

  • Scherpe zakelijke energietarieven.
  • Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas.
  • Afrekening per kalenderjaar (makkelijk voor de boekhouding).
  • Je ontvangt een Persoonlijk Groencertificaat.
  • Altijd inzicht in jouw energieverbruik met de gratis energie-app.

Groencertificaat voor zakelijke energie

Wanneer je kiest voor zakelijke energie van ENGIE ontvang je een Persoonlijk Groencertificaat. Dit is een bewijs in de vorm van een certificaat die aantoont dat de energie die jij afneemt 100% groen is. Hiermee kun je aan jouw medewerkers, bezoekers en klanten laten zien dat jouw horeca onderneming op een duurzame manier onderneemt.

 

Image

Altijd grip op je energie met de ENGIE-app

Met onze zakelijke energie kun je gratis gebruik maken van de ENGIE-app. Deze app communiceert met jouw slimme meter, zodat jij eenvoudig het verbruik van jouw horecapand kunt uitlezen. De slimme meter wordt één keer per nacht uitgelezen en geeft het verbruik weer in grafieken per jaar, maand, week, dag of uur. Daarnaast is het ook mogelijk om historisch verbruik te vergelijken met andere periodes. Zo kun je gemakkelijk het energieverbruik van jouw horecapand terugdringen. Verder heeft de app ook een handige functie waarbij je eenvoudig kunt switchen tussen verschillende locaties voor wanneer je in het bezit bent van meerdere panden.

Grip op je energie met de ENGIE-app

Energie besparen horecapand

De energiekosten zijn een grote kostenpost binnen de horeca. Door energiebesparende maatregelen te nemen kun je flink besparen op je energierekening. En het is daarnaast ook nog eens beter voor het milieu. Zo zijn er verschillende maatregelen die jij kunt nemen als horecaondernemer. Wij hebben er hieronder een aantal voor jou op een rijtje gezet:

  • Tip 1. Vervang je huidige verlichting door LED-verlichting: LED lampen hebben een langere levensduur en verbruiken tot wel 90% minder energie dan gloeilampen. Daarnaast hebben ze een korte terugverdientijd van gemiddeld 1,5 jaar.
  • Tip 2.Begin met het isoleren van jouw horecapand: Meer dan 25% van de warmte gaat vaak verloren via de vloer, de muren en het dak. Door een goede isolatie aan te brengen zorg je dat de warmte beter binnen blijft.
  • Tip 3. Profiteer van de zon met zonnepanelen: Profiteer van de zon door zonnepanelen op jouw dak te laten installeren. Met deze panelen kun je jouw eigen energie opwekken, waardoor je dus minder of helemaal geen energie meer hoeft af te nemen bij jouw energieleverancier.

Lees alles over besparen van zakelijke energie in de gratis whitepaper Bespaartips.

Download de gratis whitepaper

Energielabel voor horecapand

Ieder bedrijfspand dat verkocht of verhuurd wordt, moet een geldig energielabel hebben. Dit geldt dus ook voor horecapanden. Het energielabel laat de energieprestatie van een bedrijfspand zien en het maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen er nog mogelijk zijn. Dit label is na aanvraag maximaal tien jaar geldig. Wanneer jouw horecapand niet beschikt over een geldig energielabel kun je een boete riskeren van meer dan €20.000. Je kunt een energielabel laten opstellen door een erkend energieadviseur van ENGIE. Onze adviseur komt langs op locatie en neemt 175 kenmerken van jouw horecapand onder de loep. De adviseur registreert het energielabel in een database en stuurt het vervolgens naar jou op.

Energieadvies

Meer weten over zakelijke energie voor de horeca?

Wil jij meer weten over zakelijke energie voor horecaondernemingen? Heb jij nog vragen over onze duurzame energie? Of ben jij benieuwd naar de mogelijkheden met onze slimme meter app? De ENGIE Ondernemersdesk helpt je graag verder met het beantwoorden van je vragen. 

Ondernemersdesk