Ondernemer met energie bloemenzaak

Voordelige groene stroom

In het begin van 2022 telde Nederland ruim 83.800 fysieke winkel vestigingen. Heb jij een eigen winkelpand dan heb je ook te maken met maandelijkse energiekosten. Dit is vaak een grote kostenpost. Ben jij op zoek naar voordelige energie die ook nog eens duurzaam is? Dan ben je bij ENGIE aan het juiste adres. Wij voorzien dagelijks honderden fysieke winkels van energie. Lees op deze pagina meer over onze zakelijke energie. 

Groene stroom & CO2-gecompenseerd gas

Eén van de voordelen van zakelijke energie van ENGIE is dat alle stroom op een duurzame manier wordt opgewekt. Wij hebben meerdere zonne- en windmolenparken door heel Nederland die dagelijks grote hoeveelheden groene stroom opwekken. Dagelijks voorzien we hiermee honderden winkels van Nederlandse groene stroom. Daarnaast bieden wij ook CO2-gecompenseerd gas aan. Hierbij investeren wij namens jou in projecten die de uitstoot van het gasverbruik compenseren.

Voordelen zakelijke energie ENGIE

 • Nederlandse groene stroom.
 • CO2-gecompenseerd gas.
 • Deskundige ondernemersdesk voor al jouw vragen.
 • Voordelige energietarieven door eigen wind- en zonneparken.
 • Afrekening per kalenderjaar (makkelijk voor de boekhouding).
 • Altijd inzicht in je verbruik van al je vestigingen, via de gratis ENGIE-app.

Groencertificaat: hét bewijs van duurzaam ondernemen

Heb jij een eigen winkel en kies jij voor zakelijke energie van ENGIE? Dan ontvang jij een persoonlijk groencertificaat. Dit is een bewijs in de vorm van een certificaat dat aantoont dat jij 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas afneemt. Hiermee kun jij aan jouw bezoekers, klanten en medewerkers laten zien dat jij op een duurzame manier onderneemt.

Image

Inzicht in jouw energieverbruik met onze slimme meter app

Wil jij weten waar je kunt besparen op de energiekosten van jouw winkel? Dan is het handig om inzicht te hebben in jouw energieverbruik. Met de zakelijke energie van ENGIE kun je gratis gebruik maken van onze handige slimme meter app. Hiermee heb je altijd en overal inzicht in jouw energieverbruik per jaar, maand, week, dag en zelfs per uur. De handige functies van de app zorgen ervoor dat je goed zit met je termijnbedrag en dat je gemakkelijk kunt switchen tussen verschillende locaties wanneer je meerdere winkelpanden hebt.

 

Grip op je energie met de ENGIE-app

Bespaar op jouw energieverbruik met deze tips

Naast het afnemen van voordelige energie kun je ook besparen op jouw energiekosten door energiebesparende maatregelen te nemen. Dit is beter voor het milieu en je portemonnee. Er zijn verschillende maatregelen die jij kunt nemen om te besparen op jouw energieverbruik. Hieronder hebben wij een aantal tips voor jou op een rijtje gezet.

 • Tip 1. Vervang je huidige verlichting voor LED-verlichting: LED-lampen verbruiken tot wel 90% minder energie dan gloeilampen en hebben daarnaast een veel langere levensduur. Ook hebben ze een korte terugverdientijd van gemiddeld 1,5 jaar.
 • Tip 2. Plaats bewegingsmelders in ruimtes waar niet altijd licht nodig is: Door bewegingsmelders te plaatsen zorg je ervoor dat je alleen licht gebruikt wanneer dit nodig is. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je een magazijn hebt.
 • Tip 3. Breng radiatorfolie aan op jouw radiatoren: Door folie aan te brengen op jouw radiatoren voorkom je warmteverlies, waardoor de stookkosten dalen.
 • Tip 4. Laat jouw winkelpand isoleren: Een bedrijfspand verliest gemiddeld 25% warmte via de vloer, het dak en de muren. Goede isolatie houdt die warmte binnen. Zo hoef je minder gas te verbruiken.
 • Tip 5. Laat zonnepanelen op het dak van jouw winkelpand installeren: Met zonnepanelen op jouw dak kun je jouw eigen energie opwekken, waardoor je minder energie hoeft af te nemen bij je energieleverancier.
Download de gratis whitepaper

Meer weten over energie voor winkels?

Wil jij meer weten over energie voor winkels? Weet jij nog niet hoe je het best kunt besparen op jouw energieverbruik? Of heb jij nog vragen over onze energie app? De ENGIE Ondernemersdesk helpt je graag verder met het beantwoorden van je vragen.

Ondernemersdesk