Ondernemer delicatessenwinkel
Verduurzamen

Energie besparen in de detailhandel

Creëer jouw ideale WinWerkSituatie

Specifieke maatregelen voor jouw branche

In de detailhandel heb je veel mogelijkheden om energie te besparen. Of je nu een slijterij, boekwinkel, bakkerij of modezaak hebt: er zijn volop kansen om te besparen op zakelijke energie voor winkels. Denk aan verlichting, verwarming en koeling. Zo verlaag je niet alleen jouw energierekening, maar draag je ook bij aan een beter milieu. Win-win dus!

Dat LED verlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als je je energiekosten en -verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. De 3 belangrijkste voor jouw branche heeft onze energieadviseur Johan voor je op een rijtje gezet. Benieuwd wat je nog meer kunt doen? Maak dan een afspraak voor de ENGIE BespaarScan.

Meer over de ENGIE BespaarScan

3 bespaartips voor de detailhandel

Advies over besparen

Tip 1

Met een veegschakelaar zet je alle apparaten in één keer aan en uit. Zo vergeet je nooit een apparaat uit te zetten buiten werktijd.

Tip 2

Pas een aanbodafhankelijke regeling toe op de besturing van je roltrap. Deze zorgt dat de roltrap vertraagt of stilstaat als hij niet wordt gebruikt.

Tip 3

Maak je cv-ketel slimmer, zodat hij niet te hard en onnodig werkt. Net zoveel comfort, maar een lager verbruik.

Energieadviseur

ENGIE BespaarScan: tijdelijk met korting! 

Welke maatregelen passen nu echt bij jouw bedrijf? En waar begin je mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

  • 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas
  • Scan op locatie door professionele energieadviseur
  • Adviesrapport met maatregelen op maat

Energie besparen: soms verplicht

Minder energie verbruiken. Het is goed voor het milieu én een mooie manier om jouw zakelijke kosten te verlagen. Omdat de overheid de CO2-uitstoot wil verlagen, zijn sommige ondernemers verplicht om maatregelen te nemen. Natuurlijk hebben wij uitgezocht welke verplichtingen er zijn en hebben we deze voor je op een rijtje gezet. Zo weet je snel waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Medewerker ENGIE

Subsidies en regelingen voor de detailhandel

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren, zijn er verschillende regelingen en subsidies voor ondernemers. Denk hierbij aan de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Met financieel voordeel en het verlagen van jouw investering, wordt energie besparen extra aantrekkelijk! Wij hebben de belangrijkste regelingen en subsidies voor je op een rijtje gezet.

Meer informatie over subsidies en regelingen

Vragen over energie besparen in de agrarische sector?

Onze adviseurs van de Ondernemersdesk staan altijd voor je klaar. Wij denken mee en gaan graag voor je aan de slag. 

 

 

 

Medewerker Ondernemersdesk