Medewerker achter laptop

Elk jaar ontvangt u van ons een toelichting op uw eerste factuur. In deze toelichting leggen wij u uit hoe de factuur is opgebouwd en informeren wij u over relevante zaken rondom energiebelasting, heffingen en wetswijzigingen. Wel zo prettig, want zo bent u gelijk vanaf de eerste factuur weer helemaal op de hoogte. 

Toelichting op de factuur van uw kleinverbruik aansluiting(en)
U ontvangt periodiek een factuur met een voorschotbedrag voor uw kleinverbruik aansluiting(en). Uw voorschotbedrag is opgebouwd uit verschillende componenten: de levering van elektriciteit en/of gas, netwerkkosten, energiebelasting (inclusief heffingskorting indien van toepassing) en btw. Het gedeelte met betrekking tot de levering van elektriciteit en/of gas is gebaseerd op het bij ons laatst afgerekende verbruik of op uw gecontracteerde jaarvolume.

Toelichting op de factuur van uw grootverbruik aansluiting(en)
Voor uw grootverbruik aansluiting(en) ontvangt u iedere maand een factuur over de afgelopen leveringsmaand. De gefactureerde volumes zijn gebaseerd op (voorlopige) meetgegevens of op contractwaarden. Als uw factuur gebaseerd is op contractwaarden, dan hadden wij op het moment van facturatie de meetgegevens nog niet (volledig) ontvangen.

EnVoicing: digitale facturatie
In ons streven naar duurzaamheid moedigen wij digitale facturatie aan. Met EnVoicing ontvangt u onze facturen (pdf, xml of UBL) per e-mail en worden alle facturen online gearchiveerd in mijnENGIE. Wilt u onze facturen voortaan digitaal ontvangen? U past dit eenvoudig aan in mijnENGIE.

Toelichting op de energiebelasting en heffingen
De tarieven voor de energiebelasting en heffingen zijn door de overheid bijgesteld. We hebben alle verschillen ten opzichte van afgelopen jaar op een rij gezet.

Toelichting energiebelasting en heffingen

Veelgestelde vragen eerste factuur nieuwe jaar

Andere vraag of meer informatie?

Neemt u dan contact op met onze Klantenservice. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur via telefoonnummer 0900 567 0 567 (lokaal tarief) of stuur een e-mail naar service.zakelijk@engie.com.

Ondernemersdesk ENGIE Marcia