Blog

Wat kosten zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een investering. Maar wat kosten zonnepanelen nu precies? En, misschien nog wel belangrijker: hoe snel verdienen ze zichzelf terug? Het zijn dingen die jij je waarschijnlijk afvraagt wanneer je overweegt zonnepanelen te gaan kopen. In dit blog geven wij jou antwoord op deze vragen. Lees snel verder!

Zonnepanelen kopen

De prijs van zonnepanelen is in de afgelopen jaren flink gedaald. Dit maakt het kopen van zonnepanelen aantrekkelijker, maar het blijft een investering. Een gemiddeld systeem van zonnepanelen kost tussen de €4.500 en €5.500 euro. Een voordeel: hiervan kun je de btw terugvragen. Koop je zonnepanelen, dan ben jij hier volledig eigenaar van. Dat betekent ook dat je alle winst van jouw opgewekte energie ontvangt.

Wat de kosten van jouw zonnepanelen betreft, kun je deze hierdoor in relatief korte tijd, namelijk zo’n 7 jaar, terugverdienen. En besluit je jouw huis te gaan verkopen, dan kun je de zonnepanelen gewoon met jouw woning mee verkopen aan de volgende eigenaar of de zonnepanelen meeverhuizen naar jouw nieuwe woning.

Voor- en nadelen van zonnepanelen kopen

+   Je bent milieubewust bezig en wekt jouw eigen duurzame energie op
+   De btw kun je terugvragen
+   Jij bent volledig eigenaar
+   Winst mag je houden
+   Korte terugverdientijd
-    Grote investering nodig
-    Sommige defecten vallen buiten de garanties

Terugverdientijd

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ligt nu rond de 7 jaar, maar dit verschilt per situatie. Vooral de plaatsing van jouw zonnepanelen is voor de terugverdientijd belangrijk. Plaats jij jouw zonnepanelen op het zuiden, dan vangen ze de grootste hoeveelheid zon op, maar dit is natuurlijk niet voor iedere woning mogelijk. In sommige situaties is het zelfs gunstiger om de zonnepanelen op het oosten of westen te plaatsen. Onze partner helpt jou uiteraard om de meest geschikte stand voor jouw zonnepanelen te kiezen, zodat de terugverdientijd zo kort mogelijk wordt.

Weten wat zonnepanelen jou zouden kosten?

Benieuwd geworden naar wat de kosten van zonnepanelen voor jouw eigen dak zouden zijn en wil je weten wat de verwachte terugverdientijd is? Vraag een vrijblijvende offerte aan! Je ontvangt dan een op jouw dak afgestemde digitale offerte met het geadviseerde aantal zonnepanelen, de verwachte jaarlijkse opbrengst en de terugverdientijd. Wil je liever eerst nog wat meer lezen over zonnepanelen? Vraag ons gratis Zonnepanelen Magazine aan om je verder te oriënteren.