Image

Steeds meer bedrijven gaan aan de slag met verduurzamen. Dit kan op verschillende manieren. Eén van deze manieren is het laten plaatsen van zonnepanelen. Het zelf opwekken van stroom met zonnepanelen is voordelig én ook nog eens beter voor het milieu. In dit artikel vertellen we je meer over waar je op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen voor bedrijven.

De werking van zonnepanelen

Voordat we dieper ingaan op de aanschaf van zonnepanelen voor bedrijven, leggen we eerst kort uit hoe zonnepanelen werken. Een zonnepaneel zet zonne-energie om in duurzame energie. Zonnepanelen bestaan uit meerdere zonnecellen. Zodra er licht schijnt op de panelen, zetten deze zonnecellen de zonne-energie om in gelijkstroom. Een omvormer zorgt er vervolgens voor dat deze stroom wordt omgezet in bruikbare stroom. Vervolgens wordt deze opgewekte energie doorgestuurd naar het elektriciteitsnet en is het klaar voor gebruik. 

Image

Voordelen zonnepanelen voor bedrijven

Het laten plaatsen van zonnepanelen op je bedrijfspand heeft meerdere voordelen. Wij hebben de belangrijkste voordelen hieronder toegelicht.

Kostenbesparing

Met zonnepanelen op je bedrijfspand kun je flink besparen op je energiekosten. Doordat je jouw eigen stroom opwekt, hoef je minder of geen stroom af te nemen van je energieleverancier. Dit resulteert in een lagere energierekening.

Minder afhankelijk

Door zelf zonne-energie op te wekken, ben je met je bedrijf minder afhankelijk van externe energieleveranciers. Dit biedt niet alleen de controle over je eigen energievoorziening, maar vermindert ook de impact op prijsstijgingen en schommelingen op de energiemarkt. Je kan hierdoor je kosten beter voorspellen, waardoor je minder voor verrassingen komt te staan. 

Duurzaam imago

Tegenwoordig worden bedrijven steeds meer beoordeeld op hun duurzaamheidsinspanningen. Het investeren in duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen, laat zien dat het bedrijf zich inspant om te verduurzamen en het milieu te verbeteren. Dit zorgt voor een positiever bij klanten, partners en medewerkers. Het kan ook een reden zijn om naar jouw bedrijf te gaan, in plaats van naar de concurrent.

Image

Kosten zonnepanelen voor bedrijven

De kosten van zonnepanelen voor zowel consumenten als bedrijven zijn in de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald. Dit heeft te maken met technologische vooruitgang en schaalvoordelen door grotere producties. Maar hoeveel betaal je nou voor zonnepanelen voor jouw bedrijf? Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het dakoppervlak, het aantal panelen, het merk van de panelen, de omvormer en de installatiekosten. Een set van tien zonnepanelen kost gemiddeld € 5.500,-. Dit is inclusief installatie en btw.  

De kosten van zonnepanelen voor bedrijven verschillen dus per situatie. Ben jij benieuwd naar de kosten voor jouw bedrijf? Vraag vrijblijvend een offerte aan. 

5 tips voor aanschaffen zonnepanelen voor bedrijven

  • Evalueer het energieverbruik: begin met het evalueren van het energieverbruik van je bedrijf. Bekijk de eerdere energierekeningen om inzicht te krijgen in jouw maandelijkse energiebehoeften. Dit helpt bij het bepalen van de omvang van het zonnepanelensysteem dat je nodig hebt en helpt bij het berekenen van de mogelijke besparingen.
  • Kies voor kwaliteit: investeer in hoogwaardige zonnepanelen van gecertificeerde fabrikanten. Deze zijn misschien iets duurder, maar bieden vaak een betere opbrengst en hebben een langere levensduur. Zorg er ook voor dat de zonnepanelen voldoen aan de geldende industriële normen en certificeringen.

  • Laat een professionele beoordeling uitvoeren: laat een professionele energieadviseur of een gespecialiseerd zonnepanelenbedrijf een grondige beoordeling van je bedrijfspand uitvoeren. Ze kunnen de dakoriëntatie, de beschikbare ruimte, de schaduwwerking en andere relevante factoren bekijken om de optimale opstelling en capaciteit van het zonnepanelensysteem te bepalen.
  • Vergelijk offertes: vraag offertes aan bij meerdere aanbieders van zonnepanelen en vergelijk ze zorgvuldig. Let niet alleen op de totale kosten, maar ook op factoren zoals garanties, installatie kwaliteit en service ondersteuning.
  • Onderhoud en monitoring: zorg ervoor dat je weet welk onderhoud vereist is voor de zonnepanelen en welke monitoring tools beschikbaar zijn om de prestaties van jouw systeem te volgen. Regelmatig onderhoud en monitoring zijn belangrijk om de optimale werking van het zonnepanelensysteem te waarborgen en eventuele problemen tijdig op te sporen.

Profiteer ook als ondernemer van de zon

Overweeg jij om zonnepanelen aan te schaffen? Kies dan voor de zonnepanelen van ENGIE! Wij selecteren alleen de beste A-merk zonnepanelen tegen scherpe prijzen. Zo kun je optimaal profiteren van zonne-energie en flink besparen op je energierekening. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Ondernemersdesk ENGIE Marcia