Image

Je woning slim verwarmen

Zo doe je dat!

Is het koud buiten? Dan is het fijn om je woning te verwarmen. Het verwarmen van je woning kost geld, daarom is het aan te raden hier verstandig mee om te gaan. Uit bed stappen in een aangename temperatuur is heerlijk, maar het is zonde als hiervoor de verwarming de hele nacht flink heeft staan branden. Door slim te verwarmen kun je profiteren van een aangename temperatuur in jouw huis, zonder onnodige energie te verbruiken. Benieuwd naar de mogelijkheden van slim verwarmen? Je leest het in dit artikel. 

Hoe werkt slimme verwarming?

Met slim verwarmen kun je jouw woning op een effectieve manier verwarmen die aansluit bij jouw levensstijl. Ben je veel van huis maar wil je wel thuiskomen in een aangename temperatuur? Dan kun je je slimme verwarming zo instellen dat deze je woning opwarmt vlak voordat jij thuiskomt. Zo wordt voorkomen dat je onnodig energie verbruikt bij het verwarmen van jouw woning. Met slimme thermostaten en sensoren kun je de verwarming op afstand bedienen via een smartphone of tablet. Deze apparaten kun je afstemmen op jouw levenspatroon, zodat je huis altijd comfortabel is wanneer je thuis bent en energie bespaart wanneer je weg bent. Met slimme verwarming zet je een stap naar het verduurzamen van jouw woning.

Advies en service

Welke soorten slimme verwarming bestaan er?

Er zijn verschillende soorten slimme verwarming beschikbaar, elk met hun eigen voordelen. Een van de meest populaire opties is de slimme thermostaat, die je eenvoudig kunt bedienen via een app. Op afstand kun je al de juiste temperatuur instellen of inplannen wanneer een ruimte wordt verwarmd of niet. In sommige gevallen kunnen slimme thermostaten inzichten geven in jouw energieverbruik, door via de slimme meter de meterstanden uit te lezen. 

Daarnaast zijn er slimme radiatorknoppen die je op bestaande radiatoren kunt plaatsen en die per radiator de temperatuur regelen. Via een app kun je de gewenste temperatuur instellen, de radiatorknop bevat een thermostaat die regelt dat je radiator de juiste warmte aanneemt. Dit is een laagdrempelige manier van slim verwarmen, omdat in principe geen nieuwe verwarmingsinstallaties aangelegd hoeven te worden.

Ook vloerverwarmingssystemen kunnen slim gemaakt worden met de juiste thermostaten en sensoren. Tot slot zijn er complete slimme verwarmingssystemen die alle elementen in je huis integreren voor optimale efficiëntie en comfort.

De voordelen van slim verwarmen

Door te kiezen om je woning slim te verwarmen, kun je profiteren van enkele voordelen. Wij hebben deze voor je op een rij gezet.

  • Kostenbesparing. Door efficiënter energiegebruik en inzicht in je verbruik, kun je aanzienlijk besparen op je energierekening.
  • Verhoogd comfort. Doordat je effectief de binnentemperatuur kunt regelen per kamer, kun je het klimaat aanpassen aan jouw voorkeuren en zo een ideaal binnenklimaat creëren.
  • Duurzaamheid. Slimme verwarming helpt je energieverbruik te verminderen, wat bijdraagt aan het verduurzamen van onze samenleving.
  • Gebruiksgemak. Je slimme verwarming is eenvoudig te bedienen via de bijbehorende app. Hierdoor heb je ook de mogelijkheid om de verwarming op afstand te regelen.
  • Integratie met andere slimme apparaten. Je kunt je slimme verwarmingssysteem naadloos koppelen met slimme verlichting, spraakassistenten en beveiligingssystemen voor een volledig geautomatiseerd huis.
  • Eenvoudige installatie. Veel slimme verwarmingssystemen zijn ontworpen voor eenvoudige doe-het-zelf installatie of kunnen met hulp van een professional geïnstalleerd worden.

Is mijn woning geschikt voor slim verwarmen?

Bijna elke woning kan geschikt gemaakt worden voor slimme verwarming. Hoe je daadwerkelijk je woning slim verwarmt, is geheel afhankelijk van jouw woonsituatie en voorkeur. Misschien wil je je huidige apparatuur slim maken of schaf je een compleet nieuw verwarmingssysteem aan. Wanneer je bestaande verwarmingen slimmer wil maken maar geen toegang hebt tot het centrale verwarmingssysteem in je huis zijn radiatorknoppen waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Heb je wel toegang tot je centrale verwarmingssysteem? Dan kun je een slimme thermostaat overwegen.

Ontdek hoe je je woning slim kunt maken

Besparen door slim verwarmen

Slimme verwarming helpt je om aanzienlijk te besparen op je energierekening. Doordat je de verwarming nauwkeuriger kunt regelen en afstemmen op je dagelijkse routine, voorkom je dat je onnodig veel energie verbruikt. Zo verklein je je ecologische voetafdruk. Kies je voor een slimme thermostaat? Dan kun je gedetailleerde inzichten krijgen in je energieverbruik. Hierdoor kun je gemakkelijk zien waar je nog meer kunt besparen. Nu al ontdekken waarop je kunt besparen? In twee minuten heb je onze gratis BespaarScan gedaan.

Image