Image

Alles wat je moet weten over een laadplein voor elektrische auto's

Ontvang direct advies op maat Ontdek onze laadpalen

Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden. Dit betekent dat jouw medewerkers en/of klanten vaker met een elektrische auto op de zaak komen. Deze elektrische auto’s moeten ook opgeladen worden, waardoor er meer behoefte aan laadplekken ontstaat. Wil jij goed voorbereid zijn op de toekomst, dan is een laadplein misschien wel wat voor jou. Wij vertellen je op deze pagina graag meer over deze laadpleinen. 

Wat is een laadplein?

Zoals de naam al aangeeft, is een laadplein een plein met meerdere laadpunten. Al deze laadpunten zijn aangesloten op één netaansluiting. Deze pleinen zijn zeer geschikt voor plekken en bedrijven met veel bezoekers. Aangezien steeds meer mensen overwegen om elektrisch te gaan rijden, groeit de vraag naar laadplekken. Eén van de voordelen van een laadplein is dat meerdere mensen tegelijkertijd hun auto kunnen opladen. Deze laadpleinen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo kun je jouw eigen laadplein op maat laten maken met laadpalen, bidirectionele laadpalen en zonnecarports, afhankelijk van jouw wensen.

Image

Waarom kiezen voor een laadplein?

Zoals eerder genoemd kun je met een laadplein meerdere auto’s tegelijkertijd opladen. Daarnaast heeft een laadplein nog een aantal voordelen. Wij bespreken hieronder de verschillende voordelen.

Altijd een beschikbare plek

Met een laadplein zorg je ervoor dat er altijd een beschikbare laadplek is voor jouw medewerker of klant. Dit vergroot de laadzekerheid voor de gebruikers. Wanneer je slechts één of enkele laadplekken bij jou op de zaak hebt, is er een grote kans dat jouw medewerkers of klanten niet altijd hun auto kunnen opladen.

Toekomstbestendig

Een ander voordeel van een laadplein is dat het toekomstbestendig is. Omdat er maar gebruik wordt gemaakt van één netaansluiting, is een laadplein makkelijker om uit te breiden met meerdere laadpunten. Wanneer de laadbehoefte groeit in de toekomst ben je met een laadplein dus goed voorbereid.

Opladen met eigen zonne-energie

Net als bij losse laadpalen kan een laadplein ook voorzien worden van zonne-energie. Aangezien alle laadplekken met een laadplein op één aansluiting zijn aangesloten, kun je deze ook eenvoudig voorzien van zelf opgewekte energie van je zonnepanelen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een zonnecarport te laten installeren boven het laadplein. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte, kun je de elektrische auto’s van duurzame stroom voorzien en zorg je er daarnaast voor dat de auto’s altijd droog blijven tijdens het laden.

Image

Hoe werkt de installatie?

Het installeren van een laadplein is vaak een stuk gecompliceerder dan het installeren van een losse laadpaal bij iemand thuis. Dit heeft voornamelijk te maken met de meterkast, het elektriciteitsnetwerk en de ruimte die een laadplein in beslag neemt. Zo heeft een kantoor/bedrijfspand vaak een grotere meterkast en en een zwaardere elektriciteitsaansluiting. Daarnaast is het plaatsen van een laadplein een stuk ingrijpender, omdat er op een groot oppervlakte meerdere laadplekken geïnstalleerd moeten worden. De duur en de prijs van een installatie verschillen per situatie.

Kosten laadplein

Net als bij de aanschaf van een losse laadpaal is een laadplein een flinke investering. Hoeveel een laadplein kost verschilt per situatie. Zo zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de prijs van een laadplein, namelijk:

  • Het aantal laadpalen die geïnstalleerd moeten worden
  • Het merk en soort laadpaal die geplaatst gaan worden
  • De kosten voor de installatie
  • Kosten voor extra opties, zoals zonnecarports en bidirectioneel laden

Goed om te weten: je kunt je laadpalen ook instellen voor openbaar gebruik. Andere elektrisch rijders kunnen met een laadpas dan ook bij jouw laadpalen laden. Het tarief dat zij betalen om te laden, kun je zelf instellen. Door een commercieel laadtarief in te stellen, kun je je investering weer terugverdienen.

Ontvang een offerte voor jouw bedrijf

Geschikte laadpalen voor laadplein

Laadpalen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Maar hoe vind je nou de geschikte laadpalen voor jouw laadplein? Wij helpen je volledig op weg met persoonlijk advies, een offerte op maat en installatie bij jouw bedrijf.

Image