Image

Laadpaal kopen voor je bedrijf

Het komt steeds vaker voor dat medewerkers en klanten met een elektrische auto naar het kantoor komen. Overweeg jij om een laadpaal te kopen voor je bedrijf? Dan is er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij vertellen je op deze pagina meer over de aanschaf van een laadpaal voor je bedrijf, de laadkosten en welke subsidies er zijn voor bedrijven.

Vraag nu een offerte aan Ontdek onze zakelijke laadpalen

Welke laadpaal kopen voor jouw bedrijf?

Welke laadpaal het meest geschikt is voor jouw bedrijf, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is er een aantal punten waar je rekening mee moet houden, zoals:

 • Het type laadstation: Is het mogelijk om laadpalen in de grond te plaatsen of wil je de laadstations aan de muur bevestigen?
 • Aantal elektrische auto’s: Hoeveel elektrische auto’s wil je opladen? Hoef je alleen je auto op te laden of zijn er ook meerdere medewerkers en klanten die hun auto moeten opladen?
 • Laadvermogen: Wat is het laadvermogen van de auto’s? Laadpalen zijn verkrijgbaar in verschillende vermogens. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller een auto is opgeladen (mits een auto ook met hetzelfde vermogen kan laden). Wil je goed voorbereid zijn op de toekomst, investeer dan nu alvast in laadpalen met veel vermogen.
 • Elektriciteitsaansluiting: Heb je op dit moment een 1-fase aansluiting of een 3-fase aansluiting? En voor welke laadpalen is deze aansluiting geschikt?
 • Slimme functies: Met welke slimme functies is de laadpaal uitgerust? Wil je bijvoorbeeld gebruikmaken van Dynamic load balancing of een RFID-kaartlezer?

Ben jij benieuwd wat de beste laadpaal is voor jouw situatie? Wij denken graag met je mee en geven je persoonlijk advies.

Ontvang laadpaal-advies op maat

Wat zijn de laadkosten?

Een laadpaal kopen voor je bedrijf is op de lange termijn het meest voordelig. Met een laadpaal bij jou op de zaak heb je namelijk niet te maken met de extra kosten die je vaak hebt bij laden bij een openbaar laadstation. Zoals een starttarief of hogere kWh-prijzen. Als werkgever mag je de laadkosten voor het gebruik van een auto van de zaak kosteloos vergoeden. Dit geldt voor de laadkosten bij een laadpaal op het kantoor, een openbare laadpaal of een laadpaal bij de medewerker thuis. Let op! Dit geldt alleen voor medewerkers die een elektrische auto van de zaak hebben. De medewerkers met een eigen elektrische auto vallen onder de standaardregeling en hebben recht op een vergoeding van 19 cent per kilometer. 

Image

Voordelen zakelijke laadpaal

Een eigen laadpaal bij jouw bedrijf heeft meerdere voordelen. Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

 • Altijd een beschikbare plek voor je medewerkers en klanten om te laden

 • Zorgeloos laden terwijl je aan het werk bent

 • Goedkoper dan openbaar laden

 • Draagt bij aan het duurzame imago van jouw bedrijf

 • Mogelijk om te laden met je eigen opgewekte zonne-energie

Profiteer ook van een eigen laadpaal
Image

Laadpunt vanaf 2025 verplicht

Sinds maart 2020 geldt dat bij de nieuwbouw van utiliteitsgebouwen met meer dan tien parkeervakken er minimaal één laadpunt moet worden geplaatst op hetzelfde terrein. Dit geldt daarnaast ook voor de utiliteitsgebouwen die ingrijpend gerenoveerd worden. Daarnaast moet er in 2025 minimaal één oplaadpunt zijn aangelegd bij bestaande utiliteitsgebouwen met meer dan 20 parkeervakken. Meer informatie hierover kun je terugvinden op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Welke subsidies zijn er beschikbaar?

Wanneer je als bedrijf investeert in laadpalen kun je aanspraak maken op twee subsidies: Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de VAMIL-regeling.

 • Met de MIA kunt tot 45% van de totale investeringskosten aftrekken van jouw fiscale winst. Hierdoor hoef je dus minder belasting te betalen. De hoogte van het bedrag dat je mag aftrekken is afhankelijk van hoeveel impact jouw maatregel op het milieu heeft.
 • Met de VAMIL-regeling kun je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven. Dit kan op een tijdstip dat jezelf bepaalt. Om aanspraak te kunnen maken op deze subsidies moet je wel aan de voorwaarden voldoen. Deze zijn terug te vinden op de website van het RVO.
Lees meer over de MIA en VAMIL

Totaalpakket voor bedrijven

Wil jij één of meerdere geschikte laadpalen kopen voor je bedrijf? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang persoonlijk laadpaal-advies op maat. Ook de installatie kun je via ENGIE laten verzorgen. Een gecertificeerd monteur komt de laadpaal dan voor jou installeren. Zo ben je gegarandeerd van een snelle en juiste montage van jouw laadpaal. Ben jij nou benieuwd naar de kosten voor een laadpaal met installatie?

Ondernemersdesk ENGIE Marcia