Image

Compact, slim en snel, dit zijn woorden die de Easee laadpaal het best omschrijven. Deze laadpaal heeft een moderne uitstraling en is verkrijgbaar in wel vijf verschillende kleuren. Dit maakt de laadpaal zeer geschikt als laadpaal thuis, en daarnaast ook voor zakelijk gebruik. De laadpaal van Easee lijkt dan ook veel op de Alfen laadpaal. Maar welke laadpaal is nou het beste? In dit artikel bespreken wij de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de Easee en de Alfen Eve Single Pro-Line.

Eigenschappen Easee laadpaal

Voordat we de Easee laadpaal gaan vergelijken met de Alfen Eve Single Pro, bespreken we eerst kort hoe deze laadpaal werkt en wat de belangrijkste functies zijn. De Easee laadpaal is een compacte laadpaal met een modern design die beschikt over meerdere slimme functies. De laadpaal is geschikt voor zowel 1-fase als 3-fase laden en kan tot 22 kW laden ondersteunen. Zo kun je altijd snel jouw elektrische auto opladen. Verder is het mogelijk om de laadpaal te voorzien van Dynamic Load Balancing, wat ervoor zorgt dat je meterkast niet overbelast raakt. Een belangrijke functie die ook zeker niet mag ontbreken is ‘smart charging’. Dit houdt in dat wanneer je meerdere laadstations hebt, deze onderling de stroom evenredig verdelen. Ideaal voor de zakelijke gebruikers.

Image

Overeenkomsten Easee en Alfen laadpaal

De Easee laadpaal en de Alfen Eve Single Pro-line hebben veel overeenkomsten. Deze lichten we hieronder toe:

  • Geschikt voor zowel thuis als zakelijk gebruik: beide laadpalen zijn vanwege de verschillende slimme functies, zoals dynamic load balancing en smart charging geschikt voor zowel thuis als voor op de zaak.

  • Laadvermogen: voor zowel de Easee als Alfen laadpaal geldt dat ze beide geschikt zijn voor 1-fase als 3-fase laden en tot 22 kW laden ondersteunen. Zo kun je altijd veilig en snel jouw elektrische auto opladen

  • Montagemogelijkheden: de laadstations van beide merken kunnen zowel aan de muur als aan een paal gemonteerd worden. De montagepaal wordt niet standaard meegeleverd.

  • Design: beide laadpalen hebben een compact en modern design die bijdraagt aan een luxe uitstraling van jouw oprit of parkeerplaats.

  • Mogelijkheid om online te verrekenen: zowel de Easee laadpaal als de Alfen Eve Single Pro-Line kunnen ingesteld worden om online te verrekenen. Een nadeel is wel dat de Easee geen gecertificeerde MID-kWh meter heeft. 

En wat zijn de belangrijkste verschillen?

De Easee en Alfen Eve Single Pro-Line hebben naast de overeenkomsten ook een aantal verschillen. Wij lichten hieronder de belangrijkste verschillen toe:

  • Prijs: Eén van de belangrijkste verschillen tussen deze laadpalen is de prijs. Zo is de Easee laadpaal net iets goedkoper dan de Alfen Eve Single Pro-line. Dit prijsverschil heeft voornamelijk te maken met de afwezigheid van slimme functies.
  • Dynamic Load Balancing: De Alfen Eve Single Pro-line standaard is uitgerust met Dynamic Load Balancing. Dit is niet het geval is bij de Easee laadpaal. Bij de Easee laadpaal worden hier nog extra kosten voor in rekening gebracht.
  • Display: De Alfen laadpaal beschikt over een geïntegreerd kleurendisplay, die je door het laadproces heen begeleidt. Deze display is niet aanwezig bij de laadpaal van Easee.
  • Beschikbaarheid in verschillende kleuren: Mocht je veel waarde hechten aan de kleur van een laadpaal is het goed om te weten dat de Alfen Eve Single Pro-line alleen beschikbaar is in de kleuren wit en grijs. De Easee laadpaal is daarentegen verkrijgbaar in wel vijf verschillende kleuren, zwart, antraciet, blauw, rood en wit.
Image

Welke laadpaal is de beste?

De Easee laadpaal en de Alfen Eve Single Pro-Line hebben dus veel overeenkomsten en zijn beide geschikt om snel en veilig je elektrische auto op te laden. Ondanks dat de Easee laadpaal verkrijgbaar is in verschillende kleuren en qua prijs iets voordeliger is, adviseren wij toch de Alfen Eve Single Pro-Line als meest geschikte laadpaal. De voornaamste reden hiervoor is dat de Alfen laadpaal standaard uitgerust is met Dynamic Load Balancing en is de kWh-meter MID-gecertificeerd.

Wil je graag persoonlijk advies over de beste laadpaal voor jou? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.