Slimme thermostaat

Advies voor het  verduurzamen van je woning

De energieprijzen zijn flink gestegen in de afgelopen jaren. Hoog tijd dus om te verduurzamen. In dit artikel bespreken we de verschillende voordelen van verduurzamen en voorzien wij je van advies in de vorm van handige tips om jouw woning te verduurzamen.

Waarom advies over het verduurzamen van je woning?

Met de hoge energieprijzen op dit moment is het aan te raden om eens naar jouw eigen energieverbruik te kijken. Er is namelijk een grote kans dat er voor jou mogelijkheden liggen om te verduurzamen. Met het verduurzamen van je woning kan je op zowel de korte als lange termijn flink besparen op je energierekening. Daarnaast draag je ook nog eens een steentje bij aan een beter milieu. In dit artikel geven wij jou graag advies in de vorm van tips over hoe jij het beste jouw woning kunt verduurzamen.

verduurzamen, woning

Hoe kun je verduurzamen?

Het verduurzamen van je woning kan zowel op grote als op kleine schaal. Het is bijvoorbeeld een grote investering om zonnepanelen te plaatsen, terwijl het een kleine moeite is om je oude gloei- of halogeenlamp te vervangen voor led verlichting. Daarom hebben wij een advies geschreven over hoe jij jouw woning kan verduurzamen met behulp van onze handige tips.

Duurzame tip 5: controle rondje voor het slapen

Een fout die veel mensen maken is dat ze voor het slapengaan niet even alle apparaten langsgaan en controleren of alles uit is. Het is namelijk enorm zonde en niet duurzaam om al je energie verbruikende apparaten de hele nacht voor niks te laten aanstaan. Voor het slapengaan dus even checken of je alle lampen en de verwarming hebt uitgezet en alle niet benodigde apparaten hebt uitgeschakeld. Begin hier vandaag nog mee en zet de 1e stap in het verlagen van je energierekening.

Image

Ontdek hoe jij energie kunt besparen

Er zijn dus verschillende maatregelen die jij kunt nemen om jouw woning te verduurzamen. De ene maatregel zal meer impact hebben op je energieverbruik dan de ander. Ook lopen de kosten van de verschillende maatregelen erg uiteen. Ben jij nou benieuwd hoe jij het best kunt besparen op jouw energieverbruik?