Telefonerende ondernemer
Verduuzamen

Energie besparen op kantoor

Een bruisend pand 

Een onderneming bruist van de energie. Je haalt nieuwe klanten binnen, het team werkt aan een project en jouw callcenter staat roodgloeiend. Ongemerkt verbruik je op kantoor ook veel energie: verwarming, verlichting en apparatuur staan de hele dag aan. Met een paar eenvoudige maatregelen bespaar je al snel energie en verlaag je daarmee de kosten én draag je bij aan een beter milieu.

Dat LED verlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als je jouw energiekosten en -verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. De 3 belangrijkste voor jouw branche heeft onze energieadviseur voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd wat je nog meer kunt doen? Maak dan een afspraak voor de ENGIE BespaarScan.

3 bespaartips voor kantoren

Advies over besparen

Tip 1

Met een veegschakelaar zet je alle apparaten in één keer aan en uit. Zo vergeet je nooit een apparaat uit te zetten buiten werktijd. 

Tip 2

Gebruik geen airco om een ruimte te verwarmen, maar overweeg extra isolatie of meer oppervlakte aan radiatoren.

Tip 3

Beperk het aantal fysieke servers in de serverruimte en sla meer data op in de 'cloud'. Dit bespaart hardware, maakt datagebruik efficiënter en leidt tot een lager energieverbruik.

Energiescan voor de zakelijke dienstverlening

ENGIE BespaarScan

Welke maatregelen passen nu echt bij jouw bedrijf? En waar begin je mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

  • 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas
  • Scan op locatie door professionele energieadviseur
  • Adviesrapport met maatregelen op maat

We zijn heel nieuwsgierig om van professionals te horen wat er allemaal mogelijk is.

Energie besparen: soms verplicht

Minder energie verbruiken. Het is goed voor het milieu én een mooie manier om je zakelijke kosten te verlagen. Omdat de overheid de CO2-uitstoot wil verlagen, zijn sommige ondernemers verplicht om maatregelen te nemen. Natuurlijk hebben wij uitgezocht welke verplichtingen er zijn en hebben we deze voor jou op een rijtje gezet. Zo weet je snel waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Medewerker ENGIE

Subsidies en regelingen voor kantoren

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren, zijn er verschillende regelingen en subsidies voor ondernemers. Denk hierbij aan de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Met financieel voordeel en het verlagen van jouw investering, wordt energie besparen extra aantrekkelijk! Wij hebben de belangrijkste regelingen en subsidies voor je op een rijtje gezet.
 

Meer over regelingen en subsidies

Nog vragen over energie besparen op kantoor?

Onze adviseurs van de Ondernemersdesk staan altijd voor je klaar. Wij denken mee en gaan graag voor je aan de slag. 

Medewerker Ondernemersdesk