Paars verlichte gang bedrijfspand
Verduurzamen

Energie besparen in de vastgoedsector

Specifieke maatregelen voor jouw branche

Als vastgoedondernemer wil je jouw panden natuurlijk zo optimaal en duurzaam mogelijk beheren. Energiebesparende oplossingen verkleinen de impact op het milieu en verhogen de waarde van jouw panden. Dat is niet alleen aantrekkelijk voor jou, maar ook voor jouw huurders. En daar helpen we je graag bij. 

Dat LED verlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als je jouw energiekosten- en -verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. De 3 belangrijkste voor jouw branche heeft onze energieadviseur Johan voor je op een rijtje gezet. Benieuwd wat je nog meer kunt doen? Maak dan een afspraak voor de ENGIE BespaarScan.

Meer over de  ENGIE BespaarScan Energiebesparende producten bekijken

3 bespaartips voor de vastgoedsector

Advies over besparen

Tip 1

Met een veegschakelaar zet je alle apparaten in één keer aan en uit. Zo vergeet je nooit een apparaat uit te zetten buiten werktijd.

Tip 2

Gebruik geen airco om een ruimte te verwarmen, maar overweg extra isolatie of meer oppervlakte aan radiatoren.

Tip 3

Beperk het aantal fysieke servers in de serverruimte en sla meer data op in de ‘cloud’. Dit bespaart hardware, maakt datagebruik efficiënter en leidt tot een lager energieverbruik.

Energiescan voor de vastgoedsector

ENGIE BespaarScan: tijdelijk met korting!

Welke maatregelen passen nu echt bij joúw bedrijf? En waar begin je mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

  • 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas
  • Scan op locatie door professionele energieadviseur
  • Adviesrapport met maatregelen op maat

Maak afspraken met je huurders

Energiebesparende maatregelen gaan zowel de verhuurder als de huurder aan. Het is goed om daar duidelijke afspraken over te maken. Vaak investeert de verhuurder, terwijl de huurder profiteert van lagere energiekosten. Andersom kan een huurder weer energiezuinige verlichting of apparatuur aanschaffen. Op het Platform Duurzame Huisvesting vind je handige tools en tips voor een groen huurcontract.

Collega's in overleg

Wij begrijpen dat je je niet te veel wilt bezighouden met energiezaken. Daarom maken wij het jou zo makkelijk mogelijk met speciale oplossingen voor de vastgoedsector. Dat doen we samen met onze partners die we hebben geselecteerd op kwaliteit en expertise. Je kunt altijd bij ons terecht voor advies, gratis en geheel vrijblijvend.

Energie voor jouw panden

Energie besparen: soms verplicht

Minder energie verbruiken. Het is goed voor het milieu én een mooie manier om jouw zakelijke kosten te verlagen. Omdat de overheid de CO2-uitstoot wil verlagen, zijn sommige ondernemers verplicht om maatregelen te nemen. Natuurlijk hebben wij uitgezocht welke verplichtingen er zijn en hebben we deze voor je op een rijtje gezet. Zo weet je snel waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Medewerker ENGIE

Subsidies en regelingen voor kantoren 

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren, zijn er verschillende regelingen en subsidies voor ondernemers. Denk hierbij aan de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Met financieel voordeel en het verlagen van jouw investering, wordt energie besparen extra aantrekkelijk! Wij hebben de belangrijkste regelingen en subsidies voor je op een rijtje gezet.

Meer over regelingen en subsidies

Vragen over energie besparen?

Onze adviseurs van de Ondernemersdesk staan altijd voor je klaar. Wij denken mee en gaan graag voor je aan de slag. 

Medewerker Ondernemersdesk