Werkbank ondernemer in de industrie
Verduurzamen

Energie besparen in de industrie

Behaal winst in kosten en voor het milieu

In de industrie wordt volop geproduceerd. De mechanisering en automatisering waar je gebruik van maakt, vragen veel energie. Bespaar je op energie, dan verlaag je direct jouw energierekening. Tegelijkertijd draag je bij aan een schonere, groenere wereld. Win-win dus! 

Dat LED verlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als je jouw energiekosten en -verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. De 3 belangrijkste voor jouw branche heeft onze energieadviseur Johan voor je op een rijtje gezet. Benieuwd wat je nog meer kunt doen? Maak dan een afspraak voor de ENGIE BespaarScan.

Energiebesparende producten bekijken

3 bespaartips voor de industrie

Advies over besparen

Tip 1

Plaats lichtkoepels in het dak en pas de verlichting aan op het licht buiten. Zo maak je optimaal gebruik van daglicht.

Tip 2

Gebruik automatische en snelsluitende deuren of aparte loopdeuren. Zo staan deuren zo kort mogelijk open en gaat er zo min mogelijk warmte verloren.

Tip 3

De restwarmte van je compressor kun je efficiënt gebruiken om ruimtes of het aanvoerwater van de cv-ketel te verwarmen.

Energiescan voor de industrie

ENGIE BespaarScan: tijdelijk met korting!

Welke maatregelen passen nu echt bij jouw bedrijf? En waar begin je mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

  • 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas
  • Scan op locatie door professionele energieadviseur
  • Adviesrapport met maatregelen op maat

Energie besparen: soms verplicht

Minder energie verbruiken. Het is goed voor het milieu én een mooie manier om jouw zakelijke kosten te verlagen. Omdat de overheid de CO2-uitstoot wil verlagen, zijn sommige ondernemers verplicht om maatregelen te nemen. Natuurlijk hebben wij uitgezocht welke verplichtingen er zijn en hebben we deze voor jou op een rijtje gezet. Zo weet je snel waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Medewerker ENGIE

Subsidies en regelingen voor de industrie

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren, zijn er verschillende regelingen en subsidies voor ondernemers. Denk hierbij aan de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Met financieel voordeel en het verlagen van jouw investering, wordt energie besparen extra aantrekkelijk! Wij hebben de belangrijkste regelingen en subsidies voor je op een rijtje gezet.

Meer informatie over subsidies en regelingen

Nog vragen over energie besparen in de industrie?

Onze adviseurs van de Ondernemersdesk staan altijd voor je klaar. Wij denken mee en gaan graag voor je aan de slag. 

Medewerker Ondernemersdesk