Hal groothandel
Verduurzamen

Energie besparen als groothandel

Specifieke maatregelen voor jouw branche

De groothandel lijkt doorgaans niet energie-intensief, maar je kunt zeker veel energie besparen door duurzaam te ondernemen. Je bespaart dan niet alleen op energie, maar draagt ook bij aan een beter milieu. En in deze snel veranderende wereld geeft dat jouw groothandel ook nog eens extra toegevoegde waarde.

Dat LED verlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als je jouw energiekosten- en verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. De 3 belangrijkste voor jouw branche heeft onze energieadviseur Johan voor je op een rijtje gezet. Benieuwd wat je nog meer kunt doen? Maak dan een afspraak voor de ENGIE BespaarScan.

Bekijk energiebesparende producten
Image

Bereken je maandbedrag

  • Altijd scherpe tarieven en Nederlandse groene stroom

  • Slim inzicht met onze gratis app

  • Uitstekende service, klanten geven ons een 8,0

Binnen 1 minuut berekend 

 

3 bespaartips voor groothandels

Download gratis whitepaper

Tip 1

Plaats lichtkoepels in het dak en pas de verlichting aan op het licht buiten. Zo maak je optimaal gebruik van daglicht.

Tip 2

Gebruik automatische en snelsluitende deuren of aparte loopdeuren. Zo staan deuren zo kort mogelijk open en gaat er zo min mogelijk warmte verloren.

Tip 3

Met stralingspanelen of donkere stralers verwarm je alleen de objecten of personen die verwarmd moeten worden en verwarm je niet (onnodig) een hele ruimte.

Energieadviseur

ENGIE BespaarScan: tijdelijk met korting!

Welke maatregelen passen nu echt bij jouw bedrijf? En waar begin je mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

  • 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas
  • Scan op locatie door professionele energieadviseur
  • Adviesrapport met maatregelen op maat
 

Energiebesparing bij groothandel Busscher

Groothandel Busscher was een van de eerste Nederlandse ondernemingen met een dak vol zonnepanelen. Busscher, oorspronkelijk een turfhandel en nu groothandel in aanhangwagenonderdelen, is al sinds 1946 bezig met energie. Hun nieuwe bedrijfshal krijgt naast zonnepanelen ook de beste isolatie, LED verlichting en warmtepompen.

"Men dient eerst te isoleren en dan pas andere stappen te ondernemen."
Medewerker Groothandel Busscher

Energie besparen soms verplicht

Minder energie verbruiken. Het is goed voor het milieu én een mooie manier om jouw zakelijke kosten te verlagen. Omdat de overheid de CO2-uitstoot wil verlagen, zijn sommige ondernemers verplicht om maatregelen te nemen. Natuurlijk hebben wij uitgezocht welke verplichtingen er zijn en hebben we deze voor jou op een rijtje gezet. Zo weet je snel waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Medewerker ENGIE

Subsidies en regelingen voor de groothandel

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren, zijn er verschillende regelingen en subsidies voor ondernemers. Denk hierbij aan de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Met financieel voordeel en het verlagen van jouw investering, wordt energie besparen extra aantrekkelijk! Wij hebben de belangrijkste regelingen en subsidies voor je op een rijtje gezet.

Meer over regelingen en subsidies

Nog vragen over energie besparen als groothandel?

Onze adviseurs van de Ondernemersdesk staan altijd voor je klaar. Wij denken mee en gaan graag voor je aan de slag.

Medewerker Ondernemersdesk