Schapenmelkerij
Verduurzamen

Energie besparen in de agrarische sector

Specifieke maatregelen voor jouw branche

Of je nu werkt in de landbouw, glastuinbouw of veeteelt: je hebt dagelijks energie nodig. Bespaar je op energie, dan verlaag je direct jouw energierekening. Tegelijkertijd draag je bij aan een schonere, groenere wereld. En dat is belangrijk voor ondernemers die dagelijks werken met dier, natuur en milieu.

Dat LED verlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als je jouw energiekosten- en verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. De 3 belangrijkste voor jouw branche heeft onze energieadviseur Johan voor jou op een rijtje gezet. Benieuwd wat je nog meer kunt doen? Maak dan een afspraak voor de ENGIE BespaarScan.

Meer over de ENGIE BespaarScan

Bespaartips voor de agrarische sector

Advies over besparen

Tip 1

Plaats automatische en snelsluitende deuren of aparte loopdeuren. Zo staan deuren zo kort mogelijk open en gaat er zo min mogelijk warmte verloren.

Tip 2

Gebruik voor de stalventilatie elektromotoren die efficiënt werken en regelbaar zijn en vervang ze als ze ouder zijn dan 5 jaar.

Tip 3

Door een toerenregeling op de pomp toe te passen, wordt de capaciteit van de pomp continu afgestemd op de vraag.

Energieadviseur

ENGIE BespaarScan: tijdelijk met korting! 

Welke maatregelen passen nu echt bij jouw bedrijf? En waar begin je mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

  • 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas
  • Scan op locatie door professionele energieadviseur
  • Adviesrapport met maatregelen op maat

Schapenmelkerij De Vreugdehoeve

In Zwolle werkt eigenaar Herman van schapenmelkerij De Vreugdehoeve aan het verwezenlijken van zijn groene droom. Investeren in energiebesparende maatregelen doet hij om het milieu te verbeteren en om kosten te besparen.

Boer op tractor

Iedereen verklaarde mij voor gek toen ik zei biologisch te gaan werken.

Energie besparen: soms verplicht

Minder energie verbruiken. Het is goed voor het milieu én een mooie manier om jouw zakelijke kosten te verlagen. Omdat de overheid de CO2-uitstoot wil verlagen, zijn sommige ondernemers verplicht om maatregelen te nemen. Natuurlijk hebben wij uitgezocht welke verplichtingen er zijn en hebben we deze voor je op een rijtje gezet. Zo weet je snel waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Medewerker ENGIE

Subsidies en regelingen voor de agrarische sector

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren, zijn er verschillende regelingen en subsidies voor ondernemers. Denk hierbij aan de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Met financieel voordeel en het verlagen van jouw investering, wordt energie besparen extra aantrekkelijk! Wij hebben de belangrijkste regelingen en subsidies voor je op een rijtje gezet.

Meer informatie over subsidies en regelingen

Vragen over energie besparen in de agrarische sector?

Onze adviseurs van de Ondernemersdesk staan altijd voor je klaar. Wij denken mee en gaan graag voor je aan de slag. 

 

 

 

Medewerker Ondernemersdesk