Energieadviseurs Erwin en Bryan

De jaarafrekening van ENGIE

Vragen over jouw afrekening? Wij helpen je graag!

Eén keer per jaar ontvang je van ons een jaarafrekening. Hierop verrekenen wij jouw energieverbruik met de termijnbedragen die je door het jaar heen hebt betaald. Heb je minder energie verbruikt dan verwacht, dan ontvang je geld terug. Heb je meer verbruikt, dan vragen wij je om bij te betalen. Uit ervaring weten we dat een afrekening soms best ingewikkeld kan zijn. Daarom vind je op deze pagina meer informatie en antwoorden op vragen die vaak gesteld worden.

Als zakelijke klant kun je er ook voor kiezen om per kalenderjaar een jaarafrekening te ontvangen. Wil je meer weten? Op deze pagina lees je meer.

Geen prijsplafond in 2024

In 2023 was er een prijsplafond voor stroom in gas. Met dit prijsplafond betaalde je voor gas tot 1.200 m3 maximaal € 1,45 en voor stroom tot 2.900 kWh maximaal € 0,40. Als het prijsplafond op jou van toepassing was, zie je dit terug op je jaarafrekening bij de extra regel 'Overheidskorting prijsplafond'. Hier zie je de korting die je krijgt vanwege het prijsplafond.

Meer weten over het prijsplafond en de jaarafrekening? Bekijk dan onze speciale pagina over het prijsplafond. Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen.

In 2024 is er geen prijsplafond meer voor stroom en gas.

Image

Veelgestelde vragen over de jaarafrekening

Liever persoonlijk contact?

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op met onze Ondernemersdesk. Deze is op werkdagen bereikbaar. Bekijk de Ondernemersdeskpagina voor de actuele openingstijden.

 

Ondernemersdesk ENGIE Marcia