landschap rivier
Heel Nederland duurzaam

Duurzame bronnen & projecten

100% groen voor de zakelijke markt

Wereldwijd is ENGIE een van de grootste investeerders in groene energie. Ook in Nederland dragen we actief bij aan het verduurzamen van consumenten en bedrijven.  Zo investeren wij in zon- en windparken, wekken wij zelf 100% groene stroom op en bouwen we samen met bedrijven aan een duurzaam Nederland. op en bouwen we samen met bedrijven aan een duurzaam Nederland. 

Meer over groene energie
Zonnepark Flevokust

Groene stroom voor bedrijven van de zon

De zon is één van onze belangrijkste bronnen van groene stroom. Onze zonneparken liggen verspreid door heel Nederland en zorgen voor voldoende stroom voor duizenden huishoudens en bedrijven. Zo ligt er in het vlakbij Lelystad het  zonnepark Flevokust met maar liefst 90.000 panelen waarmee we ruim 9.000 huishoudens voorzien van 100% groene stroom uit de zon. En we bouwen continu aan nieuwe zonneparken. Bekijk hieronder ons overzicht van zonneparken.

Plattegrond van Nederland

Overzicht zonneparken

Windenergie voor bedrijven

Naast energie uit de zon, wekken wij ook groene stroom op met wind. Wind is een schone, krachtige natuurlijke bron die nooit opraakt. Onze windmolens staan op verschillende plekken in Nederland. Eén van onze windparken vind je in de Riedpolder, tussen Harlingen en Franeker. De zes windmolens staan in een boerenland langs de A7 en vangen zo veel wind. Ze wekken samen stroom op voor maar liefst 15.000 huishoudens.

Image
Plattegrond van Nederland