Image

Het verduurzamen van een sportvereniging heeft vaak een behoorlijke impact op de clubkas. Gelukkig zijn er verschillende subsidies beschikbaar vanuit de overheid om je vereniging hierbij te ondersteunen. Met deze subsidies wordt het verduurzamen van jouw club een stuk aantrekkelijker.

Voordelige sportlening

Naast de verschillende subsidies die beschikbaar zijn voor sportverenigingen die willen verduurzamen, kunnen je als sportclub ook heel voordelig een sportlening aanvragen bij het BNG Duurzaamheidsfonds. Hierbij is het mogelijk om tegen een zeer gunstig rentetarief het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen of LED verlichting te financiering.

Image

Lokale subsidies en ondersteuning

Steeds meer provincies en gemeentes in Nederland stimuleren met behulp van lokale regelingen het verduurzamen van sportaccommodaties. Bijvoorbeeld met aparte subsidies, leningen met een laag rentetarief, het bieden van projectondersteuning of door het organiseren van informatieavonden. Informeer daarom ook altijd bij je lokale bestuur naar de mogelijkheden voordat je aan de slag gaat het met verduurzamen van je sportvereniging.

Hulp bij subsidie aanvragen

Het aanvragen van een subsidie kan een tijdrovende klus zijn. Onze partner PNO Consultants kan jouw subsidie aanvraag uit handen nemen. Zo heb jij hier geen omkijken naar en profiteert jouw sportclub toch van de voordelen van de overheid.

Image