Energie besparen in de horeca
Verduurzamen

Energie besparen in de horeca

Een duurzame horecaonderneming

In de horeca gaat alle aandacht naar de gasten. Natuurlijk merk je dat zij duurzaamheid steeds belangrijker vinden. Creëer daarom een duurzame onderneming waarbij je bespaart op je zakelijke energie én bijdraagt aan een beter milieu.

Dat LED verlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn om jouw energiekosten en -verbruik te verlagen, is bekend. Benieuwd wat je nog meer kunt doen? Maak dan een afspraak voor een ENGIE BespaarScan.

Bekijk energiebesparende producten

3 bespaartips voor de horeca

Advies over besparen

Tip 1

Een deurschakelaar in je vries- of koelcel. Deze signaleert wanneer de deur open is en onderbreekt dan tijdelijk de koeling.

Tip 2

Installeer rook- en dampdetectie in de afzuiging van het fornuis. Dan voert hij niet meer (warmte) af dan nodig.

Tip 3

Maak jouw cv-ketel slimmer, zodat hij niet te hard en onnodig werkt. Net zoveel comfort, maar een lager verbruik.

Energiescan voor de horeca

ENGIE BespaarScan

Welke maatregelen passen nu echt bij jouw bedrijf? En waar begin je mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

  • 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas
  • Scan op locatie door professionele energieadviseur
  • Adviesrapport met maatregelen op maat

Energiebesparing bij restaurant De Beleving

Ralf en Noortje van restaurant De Beleving vinden milieuvriendelijk werken belangrijk. Ze kijken naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo hebben zij LED verlichting aangeschaft en een lichtplan laten maken om efficiënter met verlichting om te gaan.

Ralf van restaurant De Beleving met een kratje vol producten

Duurzaamheid vinden wij een heel belangrijk thema.

Energie besparen: soms verplicht

Minder energie verbruiken. Het is goed voor het milieu én een mooie manier om jouw zakelijke kosten te verlagen. Omdat de overheid de CO2-uitstoot wil verlagen, zijn sommige ondernemers verplicht om maatregelen te nemen. Natuurlijk hebben wij uitgezocht welke verplichtingen er zijn en hebben deze voor je op een rij gezet. Zo weet je snel waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Energie besparen in de horeca

Subsidies en regelingen voor de horeca

Om 'energiezuinig' ondernemen te stimuleren zijn er verschillende regelingen en subsidies voor ondernemers. Denk hierbij aan de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Met financieel voordeel en het verlagen van jouw investering, wordt energie besparen extra aantrekkelijk! Wij hebben de belangrijkste regelingen en subsidies voor je op een rij gezet.

Meer over regelingen en subsidies

Nog vragen over energie besparen in de horeca?

Minder energie verbruiken. Het is goed voor het milieu én een mooie manier om jouw zakelijke kosten te verlagen. Omdat de overheid de CO2-uitstoot wil verlagen, zijn sommige ondernemers verplicht om maatregelen te nemen. Natuurlijk hebben wij uitgezocht welke verplichtingen er zijn en hebben deze voor je op een rij gezet. Zo weet je snel waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Medewerker Ondernemersdesk