Monteur met laadpaal in Dordrecht
Elektrische mobiliteit (e-mobiliteit)

De toekomst van elektrische mobiliteit

Hoe ziet de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in de toekomst eruit?

Nederland loopt voorop als het gaat om de adoptie van elektrisch rijden. Zowel de particuliere als zakelijke markt omarmt e-mobiliteit. Het stimuleringsbeleid, de relatief kleine afstanden én het bewezen succes van elektrisch rijden zijn de aanjagers voor deze ontwikkeling. Het is de verwachting dat de elektrificatie in hoog tempo doorzet: welke uitdagingen voor de energietransitie brengt dat met zich mee? 


Door de snelle kanteling naar elektrische voertuigen is de laadbehoefte sterk toegenomen. Dat creëert een uitdaging aan de aanbodzijde. Het elektriciteitsnet moet sterk worden uitgebreid om deze groei op te vangen. ENGIE richt op de totstandkoming van een laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen en de bijdrage die deze infrastructuur kan geven aan de energietransitie. 

 

 

Laadpaal dordrecht

Beheer en onderhoud
Na het plaatsen van een laadstation is het essentieel om naast het professioneel  installeren ook aandacht te houden voor kwalitatief goed onderhoud. De kwaliteit van het onderhoud bepaalt immers de levensduur van de installatie. Daarom wordt het laadstation minimaal jaarlijks onderworpen aan een uitgebreide onderhoudsbeurt. ENGIE biedt drie onderhouds- en servicepakketten, variërend in servicelevel van “Bronze” tot “Gold”. Bij de periodieke onderhoudsbeurten wordt een groot aantal punten gecontroleerd, waaronder de verplichte NEN 3140-norm. Andere punten die gecontroleerd worden zijn de aarding en beveiligingen en de communicatie met het backoffice.

Vestigingen
Wij hebben vestigingen door heel Nederland en de responstijden zijn daarmee beperkt. Door onze samenwerking met EV-Box (een fabrikant van oplaadstations en laadpalen) hebben wij veel gangbare onderdelen op voorraad en daarmee hoeven onze klanten nooit lang op een passende oplossing te wachten.

Naast het oplossen van storingen is het van essentieel belang dat alle gebeurtenissen worden geregistreerd. Dit om uiteindelijk bij herhaling van storingen een correcte analyse te kunnen maken.

Onderhoud__Elektrotechniek__Tunnels

Continuïteit en betrouwbaarheid

Continuïteit en betrouwbaarheid zijn begrippen die eigenlijk voor alle installaties van belang zijn. ENGIE heeft daarom een volledig servicecentrum ingericht waar 24 uur per dag en 7 dagen in de week een team klaarstaat waar u met al uw vragen direct terecht kan. Ook heeft dit centrum de mogelijkheid om een eerste diagnose te stellen (wanneer het laadstation is voorzien van een zogenaamde gsm-module). Daarna kan na inventarisatie van de aard en omvang van de storing direct een storingsmonteur worden opgeroepen. 

Neem contact op met één van onze experts